Connect with us

Politika

Miroslav Lajčak: „Ubrzo nastavak razgovora u okviru dijaloga“

Photo: Unsplash

„Planiram da nastavim razgovore narednih dana i nedelja“, napisao je Lajčak u rekapitulaciji protekle nedelje na Fejsbuku.

„Razgovarali smo o brojnim temama, Statutu (Zajednice opština sa srpskom većinom), planu primene, energetici, registarskim tablicama, izborima i nestalim osobama“, napisao je Lajčak.

Podsetio je da je nedavno bio u Prištini, a početkom prošle nedelje je u Beogradu razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petkom Petkovićem, što je bio „nastavak napora da se napreduje u primeni Sporazuma o putu normalizacije“ odnosa Srbije i Kosova.

Razgovori u Beogradu bili su slični razgovorima na Kosovu, naveo je Lajčak, dodavši da su razgovarali i o drugim hitnim pitanjima u dijalogu pod okriljem EU, uz naglasak na hitnom rešenju, i o pripremi za novu rundu pregovora glavnih pregovrača.

„U razgovorima naglasio sam da primena Sporazuma treba da napreduje tako što će obe strane ispunjavati svaka svoje obaveze korak po korak i paralelno i na osnovu principa da svaka strana treba da uradi nešto da bi dobila nešto“, napisao je on.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu