Connect with us

Politika

Miroslav Lajčak sledeće nedelje na Kosovu i u Srbiji

Photo: Unsplash

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je u intervjuu Kanalu 10 da će sledeće nedelje posetiti Kosovo i Srbiju i sastaće se sa Aljbinom Kurtijem i Aleksandrom Vučićem, kako bi se uverio da obe zemlje poštuju sporazum o registarskim tablicama.

T0kom tih sastanaka, prema Lajčakovim rečima, razgovaraće se o narednim koracima za normalizaciju odnosa u skladu sa francusko-nemačkom planu, prenosi RTK2.

U ovom trenutku smo pozitivni i mislimo da ne treba da se suočimo sa još jednom krizom na terenu, već da se fokusiramo na normalizaciju odnosa, rekao je Lajčak.

On je istakao da je sporazumom od 23. novembra izbegnuto dalje jačanje tenzija i da će se na predstojećim sastancima usredsrediti na francusko-nemački predlog.

I. S.  

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu