Connect with us

Književnost

Miro Vuksanović dobitnik nagrade „Miodrag Ćupić“

Foto: Pixabay

Regionalna književna nagrada „Miodrag Ćupić“ za 2023. godinu dodeljena je srpskom piscu i akademiku Miru Vuksanoviću za knjigu „Nikad dosta života“, u izdanju Lagune iz Beograda.

Kako prenosi Nova.rs, Vuksanović i ovom knjigom punom svežine, autentičnih zapisa, izreka, kratkih priča i pesama u prozi, kako je naveo žiri, potvrđuje visoko mesto u savremenoj srpskoj književnosti, po osobenosti, leksičkom bogatstvu, ali i snazi izraza koji se ogleda u fragmentu, kao obeležju tog autora, koji slavi život, slovo i reč.

Žiri je jednoglasno dodelio nagradu „Miodrag Ćupić“ Vuksanoviću, a radio je u sastavu: Andrija Radulović (predsednik), mr Aleksandar Ćuković i Olivera Gošović.

Nagrada će Vuksanoviću biti uručena tokom maja u Podgorici.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Dodeljene nagrade na Konkursu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“

Foto: Ivana Orta

Ivanu Ortu iz Vršca, Snežana Ćurčić iz Ivanjice i Marija Đorđević iz Kovina dobitnice su nagrada na konkursu za najbolju fotografiju na temu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“ koji je nedavno raspisala Izdavačka kuća Arhipelag.

Žiri je odlučio da pored predviđenih nagrada dodeli i nekoliko specijalnih nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Specijalne nagrade za fotografiju dobili su: Milena Doberšek iz Bora, Vanda Nemeš iz Novog Sada, Dana Ćirić iz Beograda, Milutin Milošević iz Zemuna, Ivana Mitić iz Niša i Milana Kosanović iz Beograda.

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 650 fotografija autora iz Srbije, ali i iz inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na konkurs je stiglo značajno više kvalitetnih fotografija nego što je prvobitno bilo predviđenih nagrada. Od pristiglih fotografija veliki broj njih bili su veoma kvalitetni i zanimljivi radovi, pa su o nagradama odlučivale nijanse.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama objavljenim u izdanju Arhipelaga.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će u narednim danima objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu