Povežite se sa nama

Ekonomija

Ministarstvo finansija Britanije: Ukupni troškovi Bregzita 43,8 milijardi evra

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Britansko Ministarstvo finansija saopštilo je da će ukupni troškovi Bregzita iznositi 37,3 milijarde funti, odnosno 43,8 milijardi evra, što je 3,7 milijardi evra, manje nego što je računala Evropska komisija.

Iako je zvanično napustila Evropsku uniju u januaru ove godine, Velika Britanija će poštovati ranije preuzete višegodišnje obaveze uplata u budžet EU, između ostalog za penzijske doprinose zvaničnika Unije i evroparlamentaraca, preneo je Politiko.

„Naša procena je da u ovom trenutku vrednost finansijskih poravnanja sa Evropskom unijom iznosi 37,3 milijarde funti, što je u okviru naših ranijih procena“, izjavio je ministar finansija Stiv Barkli.

Ministarstvo finansija je ranije procenilo da će ukupni troškovi poravnanja sa Evropskom unijom biti u rasponu od 35 do 39 milijardi evra.

U Vladi smatraju da neće biti rasprava sa Briselom oko konačne cifre, jer dve strane trenutno imaju različite tehničke pristupe prilikom njenog računanja.

„Nastavljamo konstruktivno da radimo sa Evropskom unijom, kako bismo osigurali da Velika Britanija plati pravi iznosu, u skladu sa Sporazumom o izlasku iz EU“, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Investiranje

Zorana Mihajlović: Nastaviti rad na unapređenju uslova poslovanja u Srbiji

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila je, povodom odluke Svetske banke da prestane sa objavljivanjem Duing biznis liste, gde su rangirane zemlje po uslovima poslovanja, da će predložiti da se postojeća Zajednička grupa za unapređenje pozicije Srbije na toj listi rekonstruiše i preraste u radnu grupu za bolje poslovno okruženje i privlačenje novih investicija.

„Reforme koje smo sprovodili u prethodnom periodu dale su rezultate u vidu boljeg poslovnog okruženja, otvaranja radnih mesta i činjenice da je Srbija prepoznata, kao lider u regionu po prilivu direktnih stranih investicija. Nastavićemo na tome da radimo i ubuduće, zajedno sa svim našim međunarodnim partnerima, uključujući i Svetsku banku, jer je od samog rangiranja mnogo važnije što je bolji ambijent doprineo rastu BDP-a i novim investicijama“, navela je ona u saopštenju.

Mihajlović je istakla da je Srbija svake godine napredovala na Duing biznis listi, ali da je suštinski važno to što raste broj investicija.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu