Connect with us

Politika

Ministar odbrane Kosova: „Posvećeni smo prijemu u UN, EU, NATO, OEBS“

Photo: Unsplash

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj izjavio je da je Kosovo posvećeno cilju da bude deo regionalnih i globalnih bezbednosnih struktura, posebno UN, EU, NATO i OEBS.

„Radimo na punoj integraciji u regionalne inicijative i promociji dobrosusedskih odnosa u cilju povećanja stabilnosti i mira. Nakon nedavnih dešavanja, kada su vrednosti demokratije dovedene u pitanje agresivnom doktrinom Rusije prema Ukrajini, ostajemo spremni da koordiniramo aktivnosti i pokazujemo najveću posvećenost da radimo zajedno sa našim saveznicima“, rekao je Mehaj na sastanku ministara odbrane Jadranske povelje i SAD.

On je rekao da „očekujemo da će partneri primeniti integrativni pristup prema Zapadnom Balkanu u EU, a posebno podržati integraciju Kosova u NATO“.

Dodao je da će zajednički rad poslati jasnu poruku protivnicima integracije Zapadnog Balkana da taj deo sveta ima siguran put ka NATO, a da su zemlje Balkana posvećene obezbedjivanju mira i stabilnosti.

On je dodao da je misija Jadranske povelje i SAD da približe zemlje Zapadnog Balkana integracionim procesima u NATO i pozvao sve zemlje-učesnice na sastanku da podrže Kosovo da se, kao ravnopravni član, s punim pravom pridruži toj inicijativi.

Kosovski ministar odbrane je rekao i da je Kosovo spremno da doprinese svakoj regionalnoj i široj inicijativi.

„Naše članstvo u Jadranskoj povelji pružilo bi nam veću priliku da direktno doprinesemo miru i stabilnosti van naših granica. Kao država, posvećeni smo tome da idemo putem zapadne demokratije i naše evroatlantske orijentacije“, rekao je Mehaj.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu