Connect with us

Politika region

Miloš Vučević: „Vučić će biti lider novog pokreta, nema razloga za strah“

Photo: Unsplash

Novi predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da će se SNS uključiti u Narodni pokret ili Pokret za narod i državu, gde vidi Aleksandra Vučića kao lidera.

„Mi smo ti prvi do njega, kad kažem mi – govorim o SNS. Nema tu nikakvog rastanka, pa da je sada neko uplašen ili zbunjen. Gledaćemo da stranka nastavi da radi u istom ritmu, svakako sa istom politikom, ova kadrovska rešenja su deo stranačke politike kontinuiteta“, rekao je Vučević za TV Prva.

Kako je dodao, čuvaće SNS kao najjaču stranku u Srbiji, „motor razvoja Srbije i najveću podršku predsedniku države“ Aleksandru Vučiću, koji je najavio osnivanje novog pokreta čije ime zvanično tek treba da bude utvrđeno.

„Nije to bio nikakav razvod, nikakav rastanak već jedna mirna tranzicija, jer Vučić svakako ne napušta stranku, neće je voditi kao predsednik kao prethodnih 11 godina“, naglasio je Vučević.

On je rekao da je na Skupštini SNS-a bilo mnogo emocija, pre svega među delegatima i članovima stranke, i da je to na neki način priznanje Aleksandru za to kako je radio i vodio stranku i kakav je izgradio odnos sa članstvom, sa ljudima koji su energija i snaga SNS-a.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Nadzorni odbor za izbornu kampanju smatra da Aleksandar Vučić ne vodi funkcionersku kampanju

Photo: Unsplash

Opozicioni član pomenutog odbora Slobodan Prvanović saopštio je da je na sednici ponovo glasano o osnovanosti njegovog predloga da se osudi zloupotreba položaja Predsednika Republike, u vezi sa funkcionerskom kampanjom.

Podsetio je da je njegov predlog obuhvatao i da se uputi zahtev Tužilaštvu da pokrene postupak i da se pozove Agencija za sprečavanje korupcije da o tome zauzme stav.

„Uprkos tome što je Vučić sam izjavio da, iako je predsednik svih građana, učestvuje u predizbornoj kampanji i podržava jednu političku opciju, kolege su smatrale da je moj predlog neosnovan“, naveo je Prvanović.

Dodao je da pet članova Nadornog odbora smatralo da je njegov predlog neosnovan, tri da je osnovan, dok su dva člana bila uzdržana.

Nadzorni odbor za izbornu kampanju ima 10 članova, koje je imenovala Skupština Srbije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu