Connect with us

Politika region

Miloš Vučević: „Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu i Rusiju“

Photo: Unsplash

Tokom sednice Skupštine Srbije o amandmanima na više zakona, Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke upitao je ministra odbrane, da li je u izvoz raketa za Ukrajinu uključen Slobodan Tešić, a Miloš Vučević, ministar odbrane, je odgovorio da to nije pitanje za Srbiju.

„U slovačkom skladištu, spremne za Ukrajinu, pronađeno je 3 500 raketa. Kako je moguće da su BIA i MUP dali dozvole za izvoz tih raketa u Tursku, kad znate da Turska te rakete takođe proizvodi. Vi znate da je u tu trgovinu uključena firma Slobodana Tešića – Sofak, odnosno firma njegove ćerke. Da li je to način da se izbegava to što je Tešić na crnoj listi SAD“ „, upitao je Miroslav Aleksić šef poslaničke grupe Narodne stranke ministra na sednici Skupštine Srbije.

Vučević je odgovorio da Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu i Rusiju, niti bilo gde, gde to nije dozvoljeno.

„Apsolutno ne izvozimo oružje ni u Ukrajinu, ni za Rusiju, a imamo pravo da izvozimo svima koji su legalni ‘and user-i’. Naša namenska industrija mora da radi i da se razvija, imamo pravo da prodajemo svoje proizvode, kao i svi drugi. Ne radujemo se sukobu u Ukrajini, ali niko ne može da kazni Srbiju zato što ne izvozi.“, rekao je Vučević.

Naveo je da je u neposrednom razgovoru i sa jednom i sa drugom stranom, više puta dao garancije da Srbija ne izvozi naoružanje i vojnu opremu, koja se proizvodi kod nas, na front.

„Da li privatne komapnije kupuju na trećim tržištima i prodaju kompanijama u nekim drugim državama, to nije pitanje za Srbiju. Mi nećemo prodavati nikome, ko je učesnik u ratu i ne želimo da naše oružje bude korišćeno protiv i jedne i druge strane. Ali ne želimo da budemo lažni moralisti, mi prozivodimo naoružanje i vojnu opremu, koja se koristi u ratnim sukobima“, rekao je Vučević.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu