Povežite se sa nama

Ekonomija

Milorad Grčić podneo ostavku

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

V.d. direktora EPS Milorad Grčić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose beogradski mediji.

Grčićevo pismo je uputio državnom vrhu, i u kojem je navodno poručio da ako se dozvoli da „elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi poput Zorane Mihajlović, Srbija će postati šaka jada, koju svako može da pozoba“.

„Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS-a, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ako gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast“, naveo je Grčić u pismu predsednici Vlade Ani Brnabić.

On je istakao da Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države.

Grčić je dodao da kao čovek, koji „nema visoke titule“, nije vaspitan tako da ume na pravi način da se „smeška licemerima iz kruga dvojke“, i da su mu Srbija i „naš narod, naša država, u srcu“.

On je upozorio i zamolio Brnabić da preduzme sve, kako bi na čelo Ministarstva rudarstva i energetike nakon izbora došao neko „ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora“.

Zaključio je da je sebe na poslu direktora EPS „dao u potpunosti, jer veruje istinskom patrioti i zaštitniku svog naroda, predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić je poslednjih nedelja više puta javno pozvao Grčića da preuzme odgovornost, zbog brojnih havarija u EPS-u, zbog čega se u javnosti spekulisalo da će Grčić podneti ostavku, ali se to nedeljama odlagalo.

Jedini kandidat za novog direktora Elektroprivrede Srbije koji se do sada pominjao je Miroslav Tomašević, aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

Dušan Nikezić: „Za stanje u EPS-u krivi Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović“

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Predsednik resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović da su krivi za raspad sistema u Elektroprivredi Srbije (EPS) 11. decembra 2021. godine.

„Aleksandar Vučić je, uz vas, najodgovorniji za slom EPS-a, jer je on lično doveo Miću Grčića (bivši v.d. direktor EPS-a) i držao ga tamo sve ove godine da bi izvlačio pare preko partijskih firmi, obezbeđivao glasove i zapošljavao partijske kadrove“, naveo je Nikezić, obraćajući se Mihajlović u saopštenju za javnost.

Dodao je da mu je drago što se ministarka Mihajlović ohrabrila da kaže da EPS vode nestručni partijski kadrovi.

„Drago mi je što ste se ohrabrili i priznali da EPS vode nestručni partijski kadrovi, da nema strategiju, da falsifikuje izveštaje, da problem sa ugljem traje godinama i da pad sistema nije proizvod bilo kakve Vučićeve ‘savršene oluje’, već višegodišnjeg javašluka, nerada i isisavanja novca“, naveo je Nikezić.

Dodao je da EPS danas za milijardu evra uvozi struju po najvećoj ceni u istoriji, umesto da izvozi i zarađuje ekstraprofit, kao sve evropske energetske kompanije.

Time je, kako je rekao, ozbiljno ugrožena nacionalna bezbednost Srbije.

Zato u krivičnoj prijavi, koje je podnelo resorno ministarstvo, prema njegovim rečima, „na prvom mestu mora biti Aleksandar Vučić, pa tek onda Zorana Mihajlović, Mića Grčić i svi ostali u lancu odlučivanja“.

I. S.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu