Povežite se sa nama

Ekonomija

Milorad Grčić: EPS nema u planu poskupljenje struje

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Elektroprivreda Srbije (EPS) nema u planu poskupljenje struje, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić.

On je za TV Pink rekao da je EPS u potpunosti pripremljen za ovu zimsku sezonu i da je najvažnije da će Srbija imati struju, u vreme svetske energetske krize.

– Mnoge odluke i potezi EPS-a danas se ispostavljavaju da su bile opravdane. Srbija je elektroenergetski nezavisna od spoljnih faktora, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, rekao je Grčić.

On je dodao da naša zemlja kada je u pitanju električna energija ima sigurnost u narednih nekoliko godina.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis

„Srbijagas“ usvojio Predlog Programa poslovanja za 2022. godinu

Objavljeno

on

Foto: Pexels

U Novom Sadu je održana Konstitutivna sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ u novom sastavu.

Nakon što je Vlada Republike Srbije krajem oktobra donela Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Srbijagasa, u novom sazivu NO sada su: prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO i članovi: Vesna Rakočević, Dejan Milijanović, Goran Medaković i Veljko Milošević.

Na sednici, kojoj su prisustvovali v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić, kao i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović sa članovima menadžmenta, usvojen je Predlog Programa poslovanja JP „Srbijagas“ Novi Sad za 2022. godinu, koji je sačinjen na osnovu svih važećih zakonskih propisa i smernica i koji sadrži osnovne projekcije poslovnih pokazatelja za iduću godinu, među kojima su: veći fizički obim prometa prirodnog gasa, visok procenat naplate tekućih potraživanja, dalju racionalizaciju troškova u skladu sa Smernicama Vlade Republike Srbije, nastavak investicionih i razvojnih ulaganja, a sve u cilju postizanja planiranog pozitivnog finansijskog rezultata i povećanja neto dobiti i u idućoj godini.

Tekst Programa poslovanja za 2022. godinu biće dostavljen, putem Ministarstva rudarstva i energetike, Vladi Republike Srbije na saglasnost.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu