Connect with us

Politika region

Milica Đurđević Stamenkovski: „Konkurs za državotvornu opoziciju raspisan na sednici parlamenta o Kosovu“

Foto: Unsplash

„Konkurs za lovce na državotvornu opoziciju raspisan je na skupštinskoj sednici o Kosmetu. Svojim izlaganjem predsednik je signalizirao svojim pristalicama da meta više nije liberalno-leva opcija, već da treba da napune šaržere za sve nas koji branimo stavove većinske Srbije i ustavni poredak“, kaže za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba Zavetnici, komentarišući izjavu predsednika Srbije da je opozicija na desnici lažna, da su bubnjati besmila i da bi Srbija bila najsrećnija ako bi oni ostali u zapećku.

Na pitanje šta su razlozi zbog kojih je predsednik države odjednom promenio stav prema desnici i počeo da tvrdi da su oni opasnost po opstanak Srbije, Đurđević Stamenkovski kaže da je posle izbora usledilo pregrupisavanje na srpskoj političkoj sceni.

“Dojučerašnji ljuti protivnici vlasti postali su omiljeni opozicionari, koji „razumeju tešku poziciju“ sa kojom se Srbija suočava i koja treba da nas navede na zaključak da je predaja južne srpske pokrajine, ne samo nužna, već i poželjna. Mislim da bi predsednik republike trebalo makar da nam bude zahvalan na sloganu „Svoji na svome“, koji je očito prisvojio, pa ga svakodnevno koristi. Time bi pokazao intelektualno poštenje”, kaže sagovornica Danasa, koja nije želela da komentariše Vučićevu izjavu da su među desničarima neobrazovani ili poluobrazovni ljudi i kako to da sada on lepi etikete drugima, a smetalo mu je što njegove pristalice nazivaju sendvičarima i plagijatorima diploma.

Upitana kako gleda na tvrdnje predsednika države da su se upravo neke desničarske stranke uoči prajda sretale sa američkim predsednikom tajno i u tajnim rezidencijama, šefica poslaničkog kluba Zavetnici kaže da se njena stranka nije prepoznala u Vučićevoj izjavi.

„Nismo se prepoznali u delu izjave predsednika Srbije u kojoj spominje nekakve desničare koji idu na kanabe kod stranih ambasadora, pa ne vidim potrebu za replikom, ali indikativno je da su učestali napadi na desnicu praćeni izbacivanjem stiha „Kosovo je duša Srbije“ iz pesme, koja je izvođena na državnoj ceremoniji“, zaključuje Đurđević Stamenkovski.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Rodoljub Šabić: „Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu“

Photo: Unsplash

Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.

„SNS dobro zna da bi u Beogradu izvesno doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima“, istakao je Šabić.

Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, „ali i sa nekim pritajenim“, SNS ima veće šanse.

Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu