Connect with us

Politika region

Milan Antonijević: „Aleksandar Vučić odložio obraćanje naciji zbog posete Nemačkoj“

Foto: Unsplash

Pomeranje konferencije za štampu zakazanu za nedelju dana, odnosno za 6. maj, pravnik Milan Antonijević, ne gleda kao sudbonosno.

Komentarišući ovo odlaganje, Milan Antonijević ocenjuje za Danas da mnogi potezi, koje je Srbija u protekle dvadesetdve godine uradila, od otvaranja pregovora sa Evropskom unjom, saradnje sa Haškim tribunalom, koja ni u jednom periodu nije prekidana, potom Briselski dijalog započet pre tačno devet godina i reforme na svim nivoima države, kako bi se došlo do pune vladavine prava i poštovanja svakog građanina, jesu suštinske tektonske promene koje dovode do „kvantnih skokova“.

– Ovi skokovi se u politici retko dešavaju i moraju se iskoristiti za napredak zemlje i svaki put pojasniti građanima, tj. narodu šta tačno znače. Pitam se da li smo to dovoljno radili? – ističe naš sagovornik.

Naravno, dodaje on, ne treba zaboraviti da se u proteklih mesec dana videlo jasno svrstavanje Srbije i glasanje uz saveznike pred Generalnom Skupštinom Ujedinjenih nacija i pred UNESCO o agresiji na Ukrajinu.

– To jeste sudbonosno i vrlo pozitivno, rekao bih, za budućnost Srbije i vredi ponavljati u svakoj prilici – smatra Antonijević.

Ono što, kako kaže, jeste uočjivo kao razlog za odlaganje obraćanja nacije na sedam dana, je i predsednikova poseta Nemačkoj, koja je planirana za narednu nedelju i koja daje dodatni razlog za obraćanje naciji.

– Siguran sam i da susret sa novim kancelarom Nemačke uvek nosi svoju težinu i dobar je znak. Deluje mi kao da ste se uželeli predsednikovih konferencija za štampu, što je pozitivno za našu medijsku scenu – zaključuje Milan Antonijević za Danas.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Rodoljub Šabić: „Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu“

Photo: Unsplash

Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.

„SNS dobro zna da bi u Beogradu izvesno doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima“, istakao je Šabić.

Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, „ali i sa nekim pritajenim“, SNS ima veće šanse.

Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu