Povežite se sa nama

Informacione Tehnologije

Microsoft 24. juna predstavlja novi Windows

Objavljeno

on

Foto: Pexels

Microsoft je objavio da će zvanično predstaviti novu verziju Windows operativnog sistema 24. juna.

Kompanija je počela da šalje pozivnice predstavnicima medija, a događaj će voditi Microsoft CEO, Satya Nadella i CPO, Panos Panay.

Najava događaja usledila je nakon vesti da kompanija prekida razvoj Windows-a 10x, varijante OS-a koji je inicijalno bio zamišljen za uređaje sa dva ekrana. Kasnije je Windows 10X fokus usmeren ka klasičnim uređajima sa jednim ekranom, koji bi trebali da budu konkurencija Chrome OS uređajima. Ipak i od toga se odustalo, a Microsoft je neke od 10X funkcionalnosti ugradio u novi OS.

Kada je lansiran, Windows 10 je bio odlična kombinacija najboljih funkcionalnosti Windows-a 7 i 8. Doneo je „čist“ desktop sa podrškom za ekrane osetljive na dodir, a kasnije je vraćen i Start Menu. To je bio prvi OS koji je nastao pod vođstvom Nadelle, koji je preuzeo vođstvo nad kompanijom 2014. godine od Steve Ballmer-a.

Jedna od najvećih promena, koju je Nadella uveo, bila je da je Windows 10 bio besplatan prvih godinu dana (a za neke korisnike i duže). To je bila ogromna promena u strategiji kompanije, koja je do tada naplaćivala svako novo izdanje. Ovim potezom, Nadella je ohrabrio korisnike da pređu sa Windows-a 7 ili 8 na Windows 10.

Ostaje nam još samo 2 nedelje da vidimo hoće li ponovo biti učinjeno nešto tako, kao i da saznamo koje sve novitete donosi novi OS.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacione Tehnologije

Ukida se roming u regionu

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Od 1. jula ukida se roming u regionu. 

„Prvog jula će se desiti poslednja faza primene sporazuma o snižavanju cena rominga u regionu, odnosno o snižavanju tarifa u romingu na teritoriji Zapadnog Balkana. To pokriva Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, BiH i Severnu Makedonije“, kaže pomoćnik ministra za turizam, trgovinu i telekomunikacije Milan Dobrijević.

„Od 1. jula imamo status poput onoga koji imaju države članice EU za svoje građane. To znači da ćete minute poruke i data saobraćaj svog nacionalnog operatora moći koristiti i u mrežama drugih operatora po istim cenama“, objašnjava on.

„Sve se tretira kao nacionalni saobraćaj“, kaže Dobrijević i dodaje da korisnici ne moraju ništa da aktiviraju kako bi to zaživelo.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu