Connect with us

Kultura

Metallica objavila “alternativnu verziju” pesme “The Unforgiven”

Grupa Metallica objavila je alternativnu verziju velikog hita “The Unforgiven” koja će se naći na dvostrukom izdanju pod nazivom “Rough & Alternative Mixes”.

Ovo dvostruko izdanje izlazi istovremeno kada i reizdanje kultnog albuma “The Black Album”, a oba albuma izlaze 10. septemba za Blackened Recordings.

“The Black Album” postigao je svetsku umetničku, ali i komercijalnu slavu. Izašao je davne 1991. godine i podigao Metallicu na tron. Hitovi kao što su “Enter Sandman”, “The Unforgiven”, “Nothing Else Matters”, “Wherever I May Roam” i “Sad But True” obeležili su ovaj album, ali i sve buduće koncerte grupe, a uvršten je i u 500 najvećih albuma svih vremena prema časopisu Rolling Stone.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Filmovi

Svetska premijera filma “O novcu i sreći” u Lokarnu

Foto: Promo (Filmska kuća Baš Čelik)

Novi kratki animirani film “O novcu i sreći”, Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, imaće svetsku premijeru 12. avgusta 2022. godine na prestižnom filmskom festivalu u Lokarnu u Švajcarskoj.

Film “O novcu i sreći” se bavi aktuelnom temom ekonomije, kroz distopijski svet Hrčaka koji žive i vredno rade u Hrčkolendu, savršenoj državi sa savršenom ekonomijom u kojoj BDP konstantno raste, ne postoji nezaposlenost, a 100 odsto stanovništva izjašnjava se da je srećno.

Naravno, kao i svaki pokušaj nasilnog uređenja savršenog društva, svet Hrčaka ima i svoju mračnu stranu, koju postepeno otkrivamo tokom filma. Film traje 10 minuta i rađen je u zahtevnoj stop motion tehnici animacije, u kojoj su korišćene plastelinske lutke.

Film “O novcu i sreći“ producirala je filmska kuća Baš Čelik a koproducenti su Finta Film iz Slovenije i Bfilm iz Slovačke.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Slovenačkog filmskog centar i Creative Europe Media, a distributer je MIYU iz Francuske.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu