Connect with us

Politika

Mediji: „Miroslav Lajčak odlazi s mesta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine“

Photo: Unsplash

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavio Slovački zavod za statistiku, populistička partija SMER političara Roberta Fica, bliskog saveznika specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, osvojila je 22,9 odsto glasova tako da se očekuje da će upravo Fico biti novi premijer Slovačke, a da će Lajčaku biti ponuđeno da bude član slovačke Vlade, prenosi Reporteri.

Kako piše Ekonomist, Fico bi mogao da imenuje Lajčaka na staru funkciju ministra spoljnih poslova Slovačke, što bi značilo da bi to moglo da ga ukloni sa funkcije specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije.

Kako podseća Reporteri, kosovski premijer Aljbin Kurti je posle poslednje runde dijaloga 14. septembra optužio evropskog posrednika u dijalogu da se „pozicionira“ protiv Kosova.

Lajčak je bio šef diplomatije Slovačke od 2009. do 2010. godine, kao i od 2012. do 2020. godine.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu