Connect with us

Kultura

Manifesta 14 u Prištini do kraja jeseni

Foto: Promo

Evropsko nomadsko bijenale savremene umetnosti Manifesta 14 predstaviće u Prištini intenzivan program u kojem će do kraja oktobra učestvovati više od sto umetnika i umetničkih kolektiva iz tridesetak zemalja.

Program je objedinjen konceptom koji istražuje i generiše nove prakse i načine kolektivnog pripovedanja.

Najveća manifestacija savremene umetnosti na Kosovu od kada je proglasilo samostalnost pre 14 godina posvećena je i preispitivanju njegovog odnosa sa ostatkom Evrope, kao i stvaranju novih veza kosovske umetničke i kulturne zajednice.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu