Connect with us

Kultura

„Mala škola bontona/Kako se sluša koncert“ u subotu na Kolarcu

Foto: Promo

Edukativni program Mala škola bontona/Kako se sluša koncert ove subote, 29. maja, slavi deseti rođendan nastupom polaznika Muzičke radionice Čarobna frula.

Ciklus Kako se sluša koncert/Mala škola bontona, koji organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine, namenjen je najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice. On na vrlo specifičan i originalan način decu vodi kroz ovaj program.

Uz Milovanovića, mališani saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kada se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im prenese neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

Koncert počinje u 11 sati, a cena ulaznica je 300 dinara.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Književnost

David Albahari i Žarko Radaković dobitnici nagrade DKSG

Foto: Pixabay

Nagrada Doma kulture Studentski grad (DKSG) za najbolju nefikcijsku knjigu u 2021. godini pripala je Davidu Albahariju i Žarku Radakoviću za „Knjigu o fotografiji“.

Članovi žirija Vladimir Gvozden, Ana Petrov i Semezdin Mehmedinović jednoglasno su odlučili da nagrada pripadne Albahariju i Radakoviću, jer se „među uspelim nefikcijskim ostvarenjima u ovoj godini “Knjiga o fotografiji“ izdvaja po neobičnoj formi i plodnom esejističkom susretu dve izgrađene stvaralačke poetike“, saopštio je DKSG.

„Svaki od autora napisao je po osam eseja, oni su, uz reprodukcije odgovarajućijh fotografija, poređani naizmenično i nalaze se u međusobnom dosluhu, čime se ostvaruje dvojaki učinak: imamo pred sobom vrlo zanimljive zasebne jedinice teksta, ali postoje i dinamične veze među njima“, kaže se u odluci.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu