Povežite se sa nama

OI2020

Mala četa, ali odabrana

Objavljeno

on

RVAČI NAS NAVIKLI NA MEDALJE

Srpsko rvanje na Olimpijskim igrama u Japanu predstavljaće četiri takmičara, trojica u grčko – rimskom stilu Mihail Kadžaja, Zurab Datunašvili i Mate Nemeš, sve osvajači medalja sa evropskog prvenstva i Stevan Mićić u slobodnom stilu. Pre Tokija, naši rvači će boraviti u Fuđimiju, gde će se održati period aklimatizacije, kao i pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara.

Mate Nemeš će predstavljati Srbiju u rvanju grčko-rimskim stilom do 67 kgNa konferenciji za medije održanoj na beogradskom aerodromu pred sam put u Tokio, Mate Nemeš je istakao da će dati sve od sebe da na svojim prvim Olimpijskim igrama ostvari što bolji rezultat.

Dobro smo se spremali, mislim da imamo šanse i za medalje i daćemo sve od sebe“ rekao je Zurabi Datunašvili koji će nastupati u kategoriji grčko-rimskim stilom do 87 kg.

I drugi naturalizovani Gruzijac Mihail Kadžaja je optimista, on smatra da rvački tim ima šanse za medalju i poželeo je puno sreće svojim kolegama.

Prisutnim medijima su se obratili i treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković koji su naglasili da u našem timu trenutno imamo dva šampiona Evrope, da su momci vredno trenirali i da ćemo početkom avgusta videti rezultate tog rada.

Prvi na Igrama u Tokiju nastupa Mihail Kadžaja, koji na strunjaču izlazi 2. avgusta, nakon njega svoja takmičenja 3. avgusta počinju Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili, dok Stevan Mićić, koji iz SAD dolazi u Japan svoj nastup počinje 4. avgusta.

Foto OKS / pripremio Aleksandar Kovandžić

 

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

OI2020

Srbija dočekala šampione

Objavljeno

on

SJAJNA ATMOSFERA ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE

Srpski olimpijci koji su osvojili medalje na najvećem svetskom sportskom nadmetanju u Tokiju dočekani su sinoć u Beogradu. Na tradicionalnom mestu, balkonu Skupštine grada Beograda našli su se sportisti koji su obradovali naciju medaljama.

Hiljade građana okupili su se na platou ispred Starog Dvora i pesmom, skandiranjem i gromoglasnim aplauzom pozdravili su osvajače olimpijskih medalja i njihove trenere, kao i članove Misije OKS. Na balkon su prvi izašli osvajači bronzanih medalja, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, Zurab Datunašvili, basketaši 3×3 i odbojkašice. Nakon njih publika je pozdravila Damira Mikeca, osvajača srebrne medalje, kao i Milicu Mandić, Jovanu Preković i vaterpoliste Srbije, osvajače zlatne olimpijske medalje.

– Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Želim da pozdravim svoje Aranđelovčane koji me čekaju sada i da vam kažem da se snovi ostvaruju ako vredno radite i ako verujete svim srcem – rekla je Jovana Preković obraćajući se prisutnima sa balkona.

Zahvalnost publici i građanima Srbije iskazali su i Filip Filipović, Damir Mikec, Milica Mandić, a na srpskom je „Hvala vam, živela Srbija!“ izgovorio i Zurabi Datunašvili.

 

Foto OKS

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu