Connect with us

Književnost

Maja Herman Sekulić laureat dve nagrade u Rimu

Foto: Pixabay

Pesnikinji Maji Herman Sekulić u sedištu Društva Dantea Aligijerija u Rimu svečano uručene dve internacionalne nagrade, „Citta del Galateo – Antonio de Ferraris“, čiji je pokrovitelj predsednik Republike Italije.

Herman Sekulić je najpre dobila specijalnu nagradu kritike za najbolju stranu knjigu za svoju pesničku zbirku „Veliki plan“.

Ova knjiga prvobitno je izašla 2017. pod naslovom „Poezija“, a u okviru njenih Izabranih dela, a onda je koja je pod naslovom “Veliki plan“ izašla u dva izdanja na engleskom, a potom i na francuskom, nemačkom i italijanskom jeziku.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu