Connect with us

Književnost

Magične priče za male sanjalice u Vulkančiću

Foto: Promo

Povedite svoje mališane u nove magične avanture! Vulkančić vam predstavlja nove tople priče kojima možete obogatiti vašu kolekciju knjiga za čitanje pred spavanje.

„Laku noć, mali jednorože!“ i „Laku noć, mali lenjivče!“ doneće mališanima pravo uživanje, ali će ih i zabaviti dugom i zvezdama koje sijaju na svakoj strani.

Dok pada noć, mali jednorog se sprema za spavanje. Ali izgubio je igračku bez koje ne može da zaspi. Pomozite mu da je pronađe i da utone u slatke snove! U ovoj avanturi pratiće vas čarobni sjaj duge na svakoj stranici. Mali lenjivac pak nije umoran, već želi da pođete s njim u džunglu i zajedno potražite drugara s kojim će se poigrati pre spavanja. Osvetlite mu put blistavim zvezdicama i zabavite se!

Osim što će zabaviti decu koja vole neobične knjige, ove zanimljive slikovnice u tvrdom povezu, sa prelepim ilustracijama i umirujućim rimovanim tekstom, pomoći će malenim čitaocima da lako utonu u san. Priče će oduševiti i mališane koji obožavaju čudesne jednoroge i one koji žele da upoznaju nove drugare.

Jedinstvene knjige za čitanje pred spavanje „Laku noć, mali jednorože!“ i „Laku noć, mali lenjivče!“ potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” u Kragujevcu

Foto: Pixabay

U petak, 8. decembra u 18 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a održaće se promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” autorke Snežane Varde.

„Neretko sam upitan da ispričam nešto o Novom talasu. Retko sam imao priliku da sagovornik bude toliko verziran, motivisan i nadasve pripremljen. Kako su se pitanja ređala, tako su se i digresije ušunjavale i vrlo brzo je bilo očigledno da naš prvi razgovor neće biti i poslednji. Meseci su se nizali, a oduševljeni izveštaji sa novih susreta sa akterima su se slivali u ono što će postati ova knjiga. Meni deluje kao da će priča ostati večno nedorečena i upravo zato prija svako novo slovo.Pogotovo ovakvo, studiozno, nepristrasno, otkrivajući nam detalje nepoznate. Brzogutajuće štivo vredno posedovanja!”, kaže o knjizi Ivan Fece Firči (muzičar, Novi Sad).

„Knjiga predstavlja značajan dokument koji stoji kao svedok kulturnog razvoja jedne zemlje koja više ne postoji, a čije generacije i danas stasavaju slušajući tada nastalu muziku, koja i dalje oblikuje ukus i estetiku novih muzičkih stremljenja u Srbiji i regionu”, smatra prof. mas. Aleksandar Sedlar (Fakultet umetnosti, Niš).

„Četiri decenije od pojave Novog talasa, više je nego značajan povod da se kroz ovaj popkulturni fenomen prisetimo najznačajnijih autora i bendova, zaslužnih za formiranje muzičkog pravca koji je u okviru pokreta kultnog statusa, obeležio istoriju muzike i kulture toga doba na ovim prostorima”, naveo je o knjizi Snežane Varde prof. mr Dragan Tomić (Fakultet umetnosti, Niš).

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu