Connect with us

Politika

Ljumir Abdidžiku ponovo predsednik DPK-a

Photo: Unsplash

Abdužiku je nakon glasanja zahvalio na izboru, uz poruku da će dužnost predsednika stranke obavljati sa „rugovističkim stavom“, preneo je TV Kljan Kosova.

„Hvala svima na ovoj izuzetnoj časti i odgovornosti koju ste mi danas ukazali. Ja ću vršiti ovu dužnost i ovu odgovornost sa rugovističkim ponašanjem, sa verom u DSK, u naše članstvo“, poručio je on stranačkim kolegama.

Abdidžiku je, uoči glasanja, rekao da su izbori u DSK „proslava“, jer izražavaju „osnovu ideološkog uverenja u toj stranci“.

„Ovaj nivo demokratske omasovljenosti je znak ne samo vitalnosti stranke, već i znak poziva, posvećenosti članstva kao njihovog očekivanja prema svakom od nas. Moramo ostvariti očekivanja, pre svega kao sledbenici arhitekte, oca osnivača Kosova, istorijskog predsednika Ibrahima Rugove“, rekao je Abdidžiku.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Edvard Ferguson: „Sebična ruska kampanja uticala na rast cena“

Photo: Unsplash

On je na otvaranju Beogradskog ekonomskog foruma rekao da postoje velika neizvesnost i ozbiljna ograničenja po pitanju globalne ekonomije.

Ferguson je naveo da je industrijski rast u Srbiji pao za 4 % zbog smanjenja potražnje partnera.

Istakao je da rat utiče na najranjivije i naveo da je globalno zabeležen pad od 10 do 12 odsto u proizvodnji pšenice i ječma, da je smanjen i izvoz iz Ukrajine, a da je zemljama Afrike najviše treba ukrajinsko žito.

Ferguson je rekao da će morati da se smanji sposobnost Rusije na napravi ponovo sličan vojni pritisak i da Evropa nikada više neće biti u situacija da mora da se oslanja na ruski gas i naftu, uz nove vidove zelene energije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu