Connect with us

Politika

Ljubinko Đurković: „Pitaju se i borci od NATO agresije – Kosovo je Srbija“

Photo: Unsplash

„Niko nema pravo da u naše ime otme deo teritorije Srbije, da je žrtvuje zarad svog sitnog interesa i predaje u ruke okupatoru koji hoće da otme njene resurse i našu slobodu“, rekao je Đurković na tribini u Leskovcu.

Kako je dodao, pre nego što bi neko to učinio, morao bi da stavi van snage Ustav Srbije, kao i rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Ali i da pita one i njihove porodice koji su od Gurigata do Maja Glave, kote C4, na Košarama i na Paštriku ostavili svoje živote i rekli – ovo je naša zemlja, granica je krvlju ispisana i to je Srbija i to je Kosovo i Metohija u njenom sastavu i nigde drugde ne može ni biti“, zaključio je Đurković.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Edvard Ferguson: „Sebična ruska kampanja uticala na rast cena“

Photo: Unsplash

On je na otvaranju Beogradskog ekonomskog foruma rekao da postoje velika neizvesnost i ozbiljna ograničenja po pitanju globalne ekonomije.

Ferguson je naveo da je industrijski rast u Srbiji pao za 4 % zbog smanjenja potražnje partnera.

Istakao je da rat utiče na najranjivije i naveo da je globalno zabeležen pad od 10 do 12 odsto u proizvodnji pšenice i ječma, da je smanjen i izvoz iz Ukrajine, a da je zemljama Afrike najviše treba ukrajinsko žito.

Ferguson je rekao da će morati da se smanji sposobnost Rusije na napravi ponovo sličan vojni pritisak i da Evropa nikada više neće biti u situacija da mora da se oslanja na ruski gas i naftu, uz nove vidove zelene energije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu