Connect with us

Politika

Kurti ipak dolazi na konferenciji Globsec u Bratislavi – sastanci sa Boreljom i Lajčakom

Photo: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti učestvovaće danas na globalnoj bezbednosnoj konferenciji Globsec u Bratislavi. Na tviteru ove konferencije je objavljeno da je Kurti „već stigao u prostorije u kojima se održava konferencija“.

„Premijer Kosova Aljbin Kurti, stigao je na forum #GLOBSEC2023 u Bratislavi. Čujte ga kasnije u razgovoru pod naslovom: U centru pažnje: Budućnost Kosova“, navodi se na tviteru.

Kako prenosi Kosovo online, Kurti će se sastati  u Bratislavi sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbija Miroslavom Lajčakom.

To je potvrdio je portparol kosovske vlade Perparim Krieziu za Kljan Kosova.

Portparol Vlade Kosova izjavio je da zbog situacije na severu Kosova, Kurti odložio učešće na konferenciji.

„Planirano je da ide. Ali, zbog dešavanja u zemlji, učešće je odloženo. Još nije definitivno da li će učestvovati ili ne“, rekao je Krieziu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu