Connect with us

Politika

Kurti i Osmani pozdravili odluku EU o ukidanju viza za Kosovo: „Pobeda demokratije“

Photo: Unsplash

Predsednica i premijer Kosova, Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, pozdravili su odluku Evropskog parlamenta o liberalizaciji viza za građane Kosova.

Vjosa Osmani je naglasila da je današnja konačna odluka o liberalizaciji viza za građane pobeda ne samo Kosova, već i demokratije i jedinstva u samoj Evropi, preneo je RTK2.

„Ova odluka je zasluga naroda Kosova, odlučnosti bez premca pokazane tokom godina, uprkos raznim kašnjenjima i nepravdama“, napisala je Osmani na Fejsbuku i istakla da će se od 1. januara 2024. godine građani Kosova konačno osećati ravnopravnim sa ostalim evropskim narodima.

„Sada je lakše kretanje evropskim zemljama, naše porodice su bliže i mogućnosti za napredovanje i saradnju su veće“, istakla je Osmani.

Kurti rekao je da je liberalizacija viza za Kosovo dobra vest.

„Dobre vesti za Kosovo danas! Evropski parlament je odobrio putovanje bez viza za naše građane od 1. januara 2024. godine“, napisao je Kurti na Tviteru.

On je istakao da ta odluka Kosovu donosi važan korak bliže Evropskoj uniji i doprinosi bogatstvu koje EU nudi, zahvalivši poslanicima Evropskog parlamenta na podršci.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu