Connect with us

Politika

Kristofer Hil: „Sporazumi Beograda i Prištine nisu lako postignuti, očekuje se konkretna implementacija“

Photo: Unsplash

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil rekao je da ni sporazum iz Ohrida, kao i drugi sporazumi Beograda i Prištine nisu lako postignuti, dodajući da se došlo do trenutka kada se očekuje i konkretna implementacija.

Hil je u izjavi novinarima u Valjevu naveo da se došlo do ključnog trenutka – implementacije, koji je ocenio kao težak trenutak.

„Što se tiče sporazuma iz Ohrida i drugih sporazuma, ni za trenutak nisam rekao da je to nešto lako i da će biti lako, ali mislim da smo došli do ključnog trenutka u smislu da treba očekivati da se nešto desi u smislu implementacije. To jeste težak trenutak, ali smatram da je trenutak pun nade. Očekujemo implementaciju u budućnosti“, kazao je Hil.

Hil je dodao da pitanje Kosova treba da se posmatra kao regionalno pitanje u kontekstu Otvorenog Balkana.

Kako kaže, u toj inicijativi zemlje Zapadnog Balkana sarađuju, rade zajedno.

„Mislim da je to deo procesa koji će Srbiju voditi ka većoj saradnji i na kraju krajeva ka njenom članstvu u EU. SAD snažno podržavaju proces saradnje u okviru Otvorenog Balkana i pridruživanje EU“, naveo je Hil.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu