Connect with us

Politika

Krasnići poručio Kurtiju: „Ostavi se zamerki, sarađuj s međunarodnim partnerima za oslobađanje policajaca“

Photo: Unsplash

„Danas se navršilo pet dana od kidnapovanja trojice naših policajaca na teritoriji Kosova od strane srpskih snaga. Pet dana nemamo informacije o njihovom zdravstvenom stanju, tretmanu srpskih vlasti i, nažalost, još nemamo posete. Dok Srbija i (predsednik Aleksandar) Vučic odbijaju da puste naše policajce i nezakonito ih pritvaraju, s druge strane, premijer i Vlada (Kosova) nas drže u mraku o njihovoj situaciji“, napisao je Krasnići.

Od Vlade Kosova je zatražio da „igra“ mnogo aktivniju i odgovorniju ulogu za što skoriji povratak kući policajaca Rifata Zeke, Bećira Sefe i Šemsija Mustafe.

„Pre svega tražim od premijera da prevaziđe lične zamerke i poveća saradnju i koordinaciju sa našim međunarodnim partnerima – kao najbrži i najefikasniji način za njihovo oslobađanje“, rekao je on.

Trojica kosovskih policajaca su, prema kosovskim vlastima, 14. juna „kidnapovana“ na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti tvrde da su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije, kod Raške.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu