Connect with us

Politika

Kosovski ministar policije Svećlja: „Razmatraju se ostavke policajaca na Severu, nakon toga sledi konkurs“

Photo: Unsplash

Ostavke koje su početkom meseca podneli policajci regiona Sever povukle su masovno napuštanje kosovskih institucija od strane Srba, a nakon odluke kosovske vlade o koja je naložila vlasnicima KM tablica da ista (pre)registruju na RKS.

Na konferenciji za medije nakon sednice kosovske vlade, Svećlja je kazao da je od donošenja ove odluke bilo 11 napada na policiju, ali i da kosovske institucije, zajedno sa međunarodnim „veoma dobro upravljaju situacijom“.

S druge strane, priznao je da je policija ima poteškoće u identifikovanju onih koji su napadali policijske službenike, ali i onih koji su palili automobile sa RKS tablicama na Severu, te kazao da je to rezultat „neispunjavanja zakonskih obaveza od strane Regionalne direkcije Severna Mitrovica“.

„Policija istražuje svaki slučaj posebno. Imali smo prve rezultate u borbi protiv grupa koje se bave krijumčarenjem, ali to ne znači da iste grupe možda ne stoje iza ovih napada. Na osnovu informacija odgovorićemo kriminalcima koji su učestvovali u ovim napadima. Sprovode se intenzivne istrage koje će nas vrlo brzo dovesti do rezultata“, kazao je Svećlja.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu