Connect with us

Politika

Kosovski ministar policije Svećlja: „Razmatraju se ostavke policajaca na Severu, nakon toga sledi konkurs“

Photo: Unsplash

Ostavke koje su početkom meseca podneli policajci regiona Sever povukle su masovno napuštanje kosovskih institucija od strane Srba, a nakon odluke kosovske vlade o koja je naložila vlasnicima KM tablica da ista (pre)registruju na RKS.

Na konferenciji za medije nakon sednice kosovske vlade, Svećlja je kazao da je od donošenja ove odluke bilo 11 napada na policiju, ali i da kosovske institucije, zajedno sa međunarodnim „veoma dobro upravljaju situacijom“.

S druge strane, priznao je da je policija ima poteškoće u identifikovanju onih koji su napadali policijske službenike, ali i onih koji su palili automobile sa RKS tablicama na Severu, te kazao da je to rezultat „neispunjavanja zakonskih obaveza od strane Regionalne direkcije Severna Mitrovica“.

„Policija istražuje svaki slučaj posebno. Imali smo prve rezultate u borbi protiv grupa koje se bave krijumčarenjem, ali to ne znači da iste grupe možda ne stoje iza ovih napada. Na osnovu informacija odgovorićemo kriminalcima koji su učestvovali u ovim napadima. Sprovode se intenzivne istrage koje će nas vrlo brzo dovesti do rezultata“, kazao je Svećlja.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Aleksandar Jovanović Ćuta: „O planu za Kosovo obraćam se ubuduće EU, a ne Vučiću“

Photo: Unsplash

Zamenik šefa poslaničke grupe Možemo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu neće biti reči o evropskom predlogu, zbog čega se više neće obraćati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već onima koju su taj dokument sačinili predstavnicima Evropske unije.

Jovanović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da će na sednici tema biti izveštaj o onome što se pregovaralo u proteklih godinu dana, a ne o dokumentu za rešavanje kosovskog pitanja.

Prisustvovaćemo onome što smo gledali pre nekoliko meseci i neću se više obraćati Vučiću, već onima koju su dokument pisali, da izađu pred poslanike i kažu šta je skrojeno i kakav je plan za Kosovo i budućnost Srbije, dodao je on.

Jovanović je naglasio da ne nemoguća misija postići izvestan stepen jedinstva, navodeći da je jedini Vučićev cilj da od parlamenta napravi „farmu i zadrugu“.

Posle 30 godina pregovaranja došli smo do toga da nam se preti sankcijama i ispred parlamenta organizuju kontra mitinzi, vratili smo se u devedesete. Rezultat svih onih, koji su pregovarali o Kosovu. Njihov rezultat je nula, ocenio je Jovanović.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu