Connect with us

Politika

Kosovo se pridružilo 11. paketu sankcija Rusiji i Belorusiji

Photo: Unsplash

Kosovska vlada donela je na sednici odluku da se Kosovo pridruži 11. paketu sankcija, koje su SAD i EU uvele Rusiji i Belorusiji od početka sukoba u Ukrajini, prenosi Kljan Kosova.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala rekla je da se Kosovo pridružuje novim merama protiv Rusije i Belorusije, koje su SAD i EU uvele 23. juna ove godine.

„Na ovaj način su sprovedene nove restriktivne mere prema Rusiji. Dogovoreni paket uključuje sledeće mere: jačanje bilateralne i multilateralne saradnje sa trećim zemljama kako bi se sprečilo zaobilaženje sankcija, zabranu tranzita robe kroz Rusiju, pooštravanje izvoznih ograničenja, uvođenje dodatnih sankcija za 71 pojedinca i 33 privredna subjekta, kao i Vagner grupi“, rekla je Gervala.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu