Connect with us

Politika region

Kosovo: „Poslanici opozicije napustili sednicu parlamenta zbog neusvajanja rezolucije o ceni struje“

Foto: Unsplash

Poslanici Demokratske partije Kosova (DPK), Demokratskog saveza (DSK) i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) napustili su sednicu Skupštine Kosova, nakon što nije izglasan njihov predlog rezolucije protiv povećanja cena električne energije.

Šef poslaničke grupe DPK Abejard Tahiri rekao je da su napustili sednicu, jer se nanosi velika šteta građanima.

„Skupština je imala dovoljan kvorum da odluči o blok tarifama. Mi kao opoziciona stranka smo se izjasnili, dok je većina bila uzdržana, što je neprihvatljivo. Ne ostajemo više na ovoj sednici. Nećemo dalje omogućiti nastavak ove sednice, jer se nanosi velika šteta građanima“, rekao je Tahiri i dodao da nema drugog važnijeg pitanja od neprihvatanja blok tarifa, kako je to predložila Regulatorna kancelarija za energetiku (RKE).

Poslanik DSK Armend Zemaj rekao je da je neizglasavanje ove rezolucije od strane većine pokazalo da se zalaže za enormno povećanje cene struje.

„Nema većeg interesovanja od teme energetike i pandemije. Koristićemo sve demokratske mehanizme, koji sprečavaju siromašenje ovog naroda od neodgovornosti ove vlasti“, rekao je Zemaj.

Situacija u kojoj se danas Kosovo nalazi u oblasti energetike je vanredno stanje, dok je ponašanje vlade normalno, ocenio je šef Poslaničke grupe ABK Besnik Tahiri.

„Predložili smo rezoluciju kako bismo pomogli RKE u donošenju odluka. Ono što smo danas videli je uzdržanost. Mislim da je pristup veoma neodgovoran i ostaviti ovo pitanje na nivou komentara je totalna neodgovornost i bekstvo od poverenja, koje je ova vlada dobila“, rekao je Tahiri posle čega su i poslanici ove stranke napustili sednicu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu