Connect with us

Politika region

Kosovo: „Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova“

Foto: Unsplash

Poslanici Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) napustili su zasedanje Skupštine Kosova, jer u dnevni red nije uvršćena tačka o poskupljenju električne energije.

Poslanik DSK Armend Zemaj je rekao da je Kancelarija regulatora energije (KRE) donela odluku suprotnu svim merama, koje su predložene.

Prema njegovim rečima, taj odbor nije dočekao da čuje glas građana.

„U situaciji smo da Skupština mora da odluči. Mi smo zakonodavci i mi smo predstavnici naroda i to treba saopštavati u drugom obliku. KRE do sada nije poštovao nijednu proceduru. Sada imamo odluku koja poskupljuje struju za 100 %“, rekao je Zemaj.

Predsednica Poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenje (PS), Mimoza Kusari-Ljilja je rekla da je KRE otvorio proceduru konsultacija, a da nijedna poslanička grupa nije dostavila komentare.

Prema njenim rečima, KRE ne treba da se bavi političkim komentarima.

„KRE je doneo odluku u skladu sa rokovima. Ono što se ovde pokušava je kršenje ustavnog poretka“, rekla je Kusari Ljilja.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Besnik Tahiri je rekao da je odluka o povećanju cene struje veoma loša vest za građane Kosova.

Prema njegovim rečima, ovo povećanje struje će uticati na pogoršanje situacije na Kosovu, što bi trebalo da bude alarm za premijera Aljbina Kurtija.

„Doći će do lanca poskupljenja. Podržavamo raspravu i usvajanje rezolucije kojom se traži opoziv ove odluke. Poslanička grupa ABK je blagovremeno poslala komentare KRE. Ono što smo videli ovih meseci, videli smo sinhronizaciju između parlamenta i Vlade za povećanje cene struje“, rekao je Tahiri.

Prethodno je na početku sednice šef poslaničke grupe DPK, Abeljard Tahiri zatražio da se odluka KRE uvrsti kao tačka dnevnog reda.

On je rekao da je Regulatorna kancelarija za energiju postala instrument premijera Aljbina Kurtija.

„Ova odluka otežava situaciju na Kosovu. Tražim od šefova poslaničkih grupa da se hitno pozabave ovom odlukom i da je ponište“, rekao je on i dodao da bi trebalo da bude razrešen i odbor KRE.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu