Povežite se sa nama

Kultura

Koncert solo pesama za bas i klavir 20. aprila na Kolarcu

Objavljeno

on

Koncert solo pesama za bas i klavir operskog umetnika Save Vemića u pratnji pijaniste Vladimira Gligorića biće održan u utorak, 20. aprila, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Skoro 40 godina je prošlo od kada je na Kolarcu bio izveden koncert za klavir i bas, i pamti se takav u oktobru 1984. godine kada su na pozornici nastupali bas Miroslav Čangalović i pijanista Dušan Trbojević.

Bas Sava Vemić školovao se prvo u muzičkoj školi “S. S. Mokranjac”, a onda na Fakultetu muzičkih umetnosti (FMU) u Beogradu da bi se od 2014-2017. godine usavršavao u operskom studiju Metropoliten opere u Njujorku.

U aktuelnoj 2020/2021. sezoni angažovan je u Gertenrplacteatru u Minhenu, gde je ostvario uloge u Donicetijevoj operi “Ana Bolen”, Mocartovoj operi “Čarobna frula” i “Evgenije Onjeginu” P. I. Čajkovskog.

Nastupio je i na Festivalu nemačkog jezika u Bad Lauhštatu s Mocrtovom “Čarobnom frulom”, a očekuje ga i koncert solo pesama na velikoj sceni Gertnerplacteatra.

Svoj operski debi imao je 2013. u ulozi Sarastra u Mocartovoj “Čarobnoj fruli” u Madlenijanumu u Beogradu.

Pijanista Vladimir Gligorić (1979) rođen je u porodici operskih muzičara.

Nakon završene muzičke škole „Mokranjac“ u Beogradu, upisao se na FMU u Beogradu, kratko se usavršavao na Konzervatorijumu za muziku u Ženevi (Švajcarska), i doktorirao na FMU.

Održao je mnoge resitale u raznim gradovima Srbije, regionu – Zagreb, Hvar, kao i u Evropi – Rim, Pariz, Ženeva, Askoli Pićeno, Barselona, Veletri, Badalona.

Učestvovao je u više premijernih izvođenja i realizaciji nekoliko diskova sa delima Ivana Jevtića, Vlastimira Trajkovića, Isidore Žebeljan, izdatih u Srbiji i Francuskoj, a 2021. i u snimanju albuma sa muzikom Vasilija Mokranjca za klavir solo u Nemačkoj.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu