Povežite se sa nama

Investiranje

Kompanija Standard Chartered predviđa vrednost bitkoina od 100.000 dolara

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Kompanija za bankarske i finansijske usluge iz Velike Britanije Standard Chartered očekuje da će bitkoin početkom sledeće godine dostići 100.000 dolara.

„Tim za istraživanje kriptovaluta pri kompaniji Standard Chartered, predviđa da će bitkoin da udvostruči svoju vrednost i da će da dostigne 100.000 dolara početkom sledeće godine“, piše Telegraf Biznis.

Na duži rok, računaju iz te kompanije, ta kripto-valuta mogla bi da dostigne vrednost od čak 175.000 dolara.

Analitičari te kompanije takođe daju dobre prognoze za ethereum, drugu kripto valutu, kojom se najviše trguje, pa misle da će njen skok biti sa 26.000 do 35.000 dolara, iako bi za dostizanje tog nivoa bitkoin morao da bude blizu 175.000 dolara.

„Kao sredstvo razmene, bitkoin može da postane dominantni način plaćanja u budućem svetu bez gotovine, pišu analitičari, koji se dugo bave ovim tržištem, piše Telegraf Biznis.

Ciklično, očekujemo vrhunac od oko 100.000 dolara krajem 2021. ili početkom 2022. godine, navode oni.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

Zapadnobački okrug digitalizovan

Objavljeno

on

Dobri rezultati i značajan napredak koji je ostvario Sombor i ceo Zapadnobački okrug, zahvaljujući saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom, kao i zajednički rad na projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ bili su povod za posetu mr Borka Draškovića, direktora Zavoda, tom gradu.

Prema podacima RGZ-a, Sombor je jedan od najaktivnijih gradova i opština pri korišćenju elektronskih usluga Katastra, gde se posebno ističu usluge eKatastar i eZUP. Od 2018. godine do danas Zapadnobački okrug izvršio je 355.990 elektronskih preuzimanja podataka, čime je ušteđeno više od 700.000 sati čekanja u redovima građana i oko 42 miliona dinara.

„Danas smo mogli da vidimo da je Sombor jedan vrlo moderan grad, sa rukovodstvom koje digitalno razmišlja, ima odličnu digitalnu komunikaciju sa Republičkim geodetskim zavodom i predstavlja one gradove u kojima radimo sve naše digitalne projekte, između ostalog i projekat investicionih lokacija u Srbiji“, rekao je direktor RGZ-a.

Drašković je najavio novi projekat masovne procene vrednosti nepokretnosti koji će biti implementiran u Somboru, jer je, kako je istakao, jedini grad koji je uspeo da iskoristi podatke RGZ-a za pravednije oporezivanje svojih sugrađana.
„Prijatno smo iznenađeni informacijama, koje smo dobili od direktora, da Sombor i ceo okrug idu u jako dobrom pravcu kada je u pitanju proces digitalizacije zemljišne administracije. Svakako da nastavljamo da radimo na tom polju“, istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ u koji se Sombor uključio pre dve godine. Ratković je ocenio da je izrada Nacionalnog registra inesticionih mapa od velikog značaja za buduće investitore.

Osim sa gradonačelnikom Sombora, direktor RGZ-a mr Borko Drašković u zgradi Županije razgovarao je i sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem, načelnikom Opštinske uprave Apatin Manetom Škorićem i direktorkom Službe za katastar nepokretnosti Sombor Jelenom Delić.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu