Connect with us

Politika region

Komesarka EU očekuje nastavak usaglašavanja Srbije sa viznom politikom Unije

Photo: Unsplash

Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson izjavila je danas u Beogradu da od Srbije očekuje nastavak daljeg usaglašavanja sa viznom politikom EU.

Ona je, tokom razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, zahvalila na brzoj reakciji Srbije po pitanju usaglašavanja vizne politike Srbije sa viznom politikom EU, što je dovelo do značajnog smanjenja iregularnih migracija u EU, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Komesarka Johanson je istakla je da je EU posvećena jačanju partnerstva sa Srbijom, posebno u oblasti migracija i vizne politike. Predložila je saradnju i ponudila pomoć i ekspertizu EU u oblasti povratka iregularnih migranata u zemlje porekla.

Dačić je predstavio brojne korake koje je Srbija preduzela u pravcu daljeg usaglašavanja sa viznim režimom EU. Naglasio je da su već učinjeni koraci uvođenjem viznog režima za pojedine treće zemlje čiji su građani zloupotrebljavali bezvizni režim sa Srbijom, a potom iregularno odlazili u EU.

Ilva Johanson je tokom posete Srbiji razgovarala sa državnim vrhom u Beogradu i posetila, sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Bratislavom Gašićem, prelaz Horgoš na granici sa Mađarskom gde je razgovarala o saradnji u oblasti migracija i upravljanja granicom.

Na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Ilva je rekla da se Srbija pokazala kao blizak, pouzdan i odgovoran partner EU u rešavanju problema migracija i da je za EU od velikog značaja da nastavi da pruža snažnu podršku evrointegracijama Srbije.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Zoran Lutovac: „Neću ići na konsultacije sa Vučićem oko sporazuma sa Kosovom“

Photo: Unsplash

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac saopštio je da neće ići na konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko sporazuma sa Kosovom, jer nema potrebe da ih naknadno upoznaje sa dokumentom koji je već prihvatio i javnost upoznao preko posrednika i medija.

Od sastanka se može očekivati da će ga Vučić upotrebiti u propagandne svrhe, a ne za konsultacije, napisao je Lutovac na svom Tviter nalogu.

Lutovac je ocenio da nije normalno da predsednik Srbije poziva predstavnike poslaničkih grupa da dođu kod njega na razgovor, nego obrnuto, da se on odazove pozivu poslanika da položi račune u Skupštini.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu