Connect with us

Magazin

Kome teže pada loša atmosfera na poslu – muškarcima ili ženama?

Pixabay

Niko nije imun na lošu atmosferu na poslu – razlike postoje samo u načinu izražavanja emocija. Utisak je da se žene više šale da nepravedne šefove, kolege spletkaroše, ali i muškarce muče ogovaranja u kancelariji, zabadanje noža u leđa, a posebno teško prihvataju situaciju u kojoj je unapređen neko za koga misle da to ne zaslužuje, pokazuju istraživanja.

Dok žene razgovaraju o problemima sa prijateljicama i partnerom i na taj način lakše prihvataju realnost, muškarci radije ćute. Kad situacija postane nepodnošljiva, prva reakcija je da daju otkaz i tako pobegnu od loše atmosfere.

Psiholozi ipak kažu da ćutanje nije rešenje jer ne samo da se ništa neće promeniti, već i dugotrajni stres negativno utiče na zdravlje, pogotovo ako se sve drži u sebi. Ako razgovor sa kolegama ili šefom ne urodi plodom, psiholozi savetuju da se, dok tražite drugi posao, požalite prijateljima, porodici ili partneru. Takođe, pronađite nešto u čemu ćete uživati svakog dana. Važno je i da ostanete pozitivni, jer jedna negativna misao rađa drugu, pa ćete tako ući u začarani krug iz kog nema izlaza.

I, uprkos problemima, ne otaljavajte posao. Nekoliko studija potvrdilo je da su zaposleni manje koncentrisani kada nisu zadovoljni poslom, pa svakog dana napravite listu radnih obaveza da biste izbegli greške. Bez obzira na lošu atmosferu, sigurno ne želite reputaciju nepouzdanog radnika.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Koju će titulu imati Kamila ako nadživi Čarlsa?

Photo: Unsplash

Početkom ovog meseca u Londonu su krunisani Čarls i Kamila. Od dana krunisanja, Kamila više ne koristi titulu kraljice supruge i postala je samo – kraljica.

Mnoge je zanimalo šta će se dogoditi sa Kamilom i njenom titulom ako nadživi supruga Čarlsa i dočeka dan da njen posinak Vilijam dođe na britanski presto. Budući da Kamila u tom slučaju neće biti majka kralja, ona neće moći da nosi titulu kraljice majke, koju je nosila majka Elizabete II., takođe Elizabeta.

U scenariju u kojem bi Čarls umro pre svoje supruge, Vilijam bi istog trenutka postao kralj, a njegova maćeha Kamila bi dobila titulu Queen Dowager, odnosno kraljice udovice.

Sve udovice kraljeva imale su status kraljice udovice, ali budući da je većina njih bila majka kralja koji je presto dobio nakon smrti oca, titula se nije koristila još od 19. veka i kraljice Adelaide, koja je bila udovica Vilijama IV. Titulu je nosila za vreme vladavine kraljice Viktorije, koja je na prestolu nasledila svog strica.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu