Connect with us

Politika

KFOR ponovio da su Kosovska policija, Euleks i KFOR delovali u bliskoj koordinaciji

Photo: Unsplash

U saopštenju se ponavlja da „kako je navedeno u saopštenju KFOR-a izdatom 24. septembra 2023. godine, posle napada na Kosovsku policiju u Banjskoj, Kosovska policija je intervenisala u skladu sa svojim prerogativima za sprovođenje zakona, kao prva linija“.

Dodaje se da su trupe KFOR-a bile prisutne na tom području.

„Pomno su pratili situaciju i bili spremni da odgovore, ako je potrebno. Sve vreme, Kosovska policija, Euleks i KFOR delovali su u bliskoj koordinaciji, odnosno kao prvi, drugi i treći reagujući (faktor)“, nastavlja se u saopštenju.

Podvlači se da će „posredstvom KFOR-a, NATO uvek preduzimati sve neophodne radnje za održavanje bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu, nepristrasno i u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine“.

Dodaje se da će KFOR nastaviti da pruža bezbednosni okvir neophodan da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU napredovao.

„Dijalog kojim posreduje Evropska unija, između Beograda i Prištine jedini je način da se reše otvorena pitanja i da se postigne trajno rešenje, koje poštuje prava svih zajednica“, navedeno je u saopštenju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu