Connect with us

Kultura

Kataklysm i Soilwork sa gostima u Beogradu

Foto: Promo

Iskusni veterani scene, kanadsko-švedska kombinacija Kataklysm / Soilwork posetiće Dom omladine Beograda 21. aprila!

Death metal legende, ambasadori bola – osnovani početkom devedesetih u hladnoj Kanadi. Kataklysm je u poslednjih trideset godina krčio svoj put kroz metal svet sjajnim izdanjima koje su raznim fazama odlikovali haotičnost, ali i melodija. Ovaj bend je iz godine u godinu napredovao sve više i više i iz početne faze koju su odlikovali elementi beskompromisne brzine i brutalnosti prešli su u drugu fazu gde je prednost data melodiji, ali bez kompromisa po pitanju agresivnosti. Bend je nekoliko puta u karijeri svirao u Srbiji, a sada će akcenat biti na albumu Unconquered koji zbog korona virusa nije adekvatno promovisan uživo.

Soilwork ne treba posebno predstavljati, melodični death metal najpoznatije geteborške škole ali pažljivo gradeći sopstveni stil, predvođen fenomenalnim Björn “Speed” Stridom, jednim od najaktivnijih ljudi na metal sceni. Šveđani su debitovali na EXIT festivalu 2019. godine i priredili koncert o kojem se i dalje priča. No, nastup u prestonici se predugo čeka. Övergivenheten je naziv dvanaestog studijskog albuma koji su objavili avgusta za Nuclear Blast ali je i više nego logično da će bend spremiti specijalnu setlistu za beogradski koncert.

Koncert će pojačati i Wilderun, američki progressive metal bend koji će se pre svega svideti fanovima starog Opeth zvuka sa kojima ih ponajviše porede. Aktuelni album Epigone ove godine objavio je Century Media Records.

Ulaznice su u prodaji na svim Tickets.rs prodajnim mestima.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu