Connect with us

Filmovi

Karte za film „Babaroga“ na blagajnama bioskopa

Foto © 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Još jedna adaptacija priče čuvenog američkog pisca Stivena Kinga stiže na veliko platno, film „Babaroga“ od 1. juna zaživeti na repertoru. Karte se već sada mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Američki studio 20th Century okupio je za predstojeći film „Babaroga“ (The Boogeyman) nagrađene filmske stvaraoce, scenaristu Marka Hejmena dobitnika nagrade BAFTA za film „Crni labud“, Šona Levija producenta popularne serije „Stranger Things“ i reditelja Roba Savidža.

„Babaroga“ je prvi put objavljena u magazinu Cavalier 1973., a pet godina kasnije našla se u okviru kultne zbirke priča Stivena Kinga „Noćna smena“ (Night Shift), kao Kingov opis stvorenja koji se krije u ormanu.

Priča prati srednjoškolku Sejdi Harper i njenu mlađu sestru Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom. Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu pojavu koja traži svoj plen.

Veliki deo autorskog tima ističe da je ova kratka priča bila nezaobilazno štivo tokom njihovog odrastanja. Producent filma, ujedno i producent popularne serije Stranger Things Šon Levi ističe da je ova imaginacija nastala od samog majstora i da je priča bogata i po događajima i po temi.

Scenarista Mark Hejman kaže da je njegov posao bio da zaroni još dublje u scenario, kako bi se izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja. U kratkoj priči Stivena Kinga pored Babaroge postoje samo još dva lika, dok će se u filmu gledaoci susreti sa novim skupom likova.

Glavne uloge poverene su glumcima Krisu Mesiniju (Chris Messina), mladoj glumici Sofi Tačer (Sophie Thathcer) poznatoj po ulozi u popularnoj seriji Yellowjackets, potom Vivjen Lajri Bler (Vivien Lyra Blair), Merin Ajlend (Marin Ireland) i drugima.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Premijera filma „Babaroga“ sutra u mts Dvorani

Foto © 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Na velikom platnu mts Dvorane 31. maja održaće se premijera filma „Babaroga“ (The Boogeyman) 20th Century Studios-a koji je snimljen po motivima istoimene priče Stivena Kinga, poznatog američkog pisca krimi i horor naslova.

Neposredno pred početak filma, uz prisustvo reditelja i filmskog kritičara Igora Stanojevića, novinarke Aleksandre Bogdanović i Ane Babović iz Vulkan izdavaštva, održaće se panel diskusija praćena temom „Stiven King od papira do platna“.

Reditelj Rob Savidž donosi u bioskopske sale film o srednjoškolki Sejdi Harper i njenoj mlađoj sestri Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom.

Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu pojavu koja traga za svojim plenom.

Producent filma Šon Levi ujedno i producenta popularne serije „Stranger Things“ ističe da se „svako u jednom trenutku svog života plašio strašnog čudovišta u svom ormanu, a ova priča nam donosi čudovište u ormanu.“ Scenarista Mark Hejman (Crni labud) navodi da je njegov posao bio da zaroni još dublje u scenario, kako bi se izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja.

Istoimena priča Stivena Kinga po kojoj je snimljen najnoviji film 20th Century studija prvi put je objavljena u magazinu Cavalier 1973. godine, a pet godina kasnije našla se kao deo kultne Kingove zbirke „Noćna smena“. Nakon uspešnih dela „Keri“, „Isijavanje“ i „Uporište“, objavljena „Noćna smena“ predstavila je široj publici pisca ne samo kao tvorca horor romana, već i kao vrsnog pripovedača kratkih priča. Za razliku od filma gde je predstavljeno nekoliko likova, u izvornoj priči, uz prikazanu natprirodnu pojavu postoje još samo dva lika.

Glavne uloge u filmu poverene su glumcima Krisu Mesiniju koga smo nedavno mogli da gledamo u filmu „Air“, uz Meta Dejmona i Bena Afleka, mladoj Sofiji Tačer poznatoj po ulozi u popularnoj seriji Yellowjackets, kao i jedanaestogodišnjoj Vivjen Lajri Bler.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu