Connect with us

Aktuelno

Kako da pravilno očistite ekrane modernih uređaja

Pixabay

Moderniji televizori i uređaji koji imaju LCD ili OLED ekrane zahtevaju nešto drugačije održavanje od starijih modela televizora.

Prema rečima Džesike Ek, stručnjaka za čišćenje iz Američkog instituta za čišćenje, savremeni ekrani imaju isti način održavanja i moramo biti veoma pažljivi kada biramo sredstva kojima planiramo da čistimo. Takođe, stoji da isključujemo uređaje radi bezbednosti, ali i zato što ćemo bolje videti tačke na ekranu, prenosi Klix.ba.

Prvo pravilo pri čišćenju ekrana je da koristite krpe od mikrovlakana, jer su noviji ekrani osetljiviji. Materijal ovog platna sadrži mikrovlakna čiji pritisak na ekran smanjuje mogućnost ogrebotina. Ek ističe da nikada ne koristimo peškire, maramice i druge slične materijale.

Ona savetuje da ove površine čistite laganim pokretima, kako ne biste uništili piksele, a to se posebno odnosi na uglove uređaja. Pored toga, navodi se da krpa za čišćenje uređaja treba da bude isključivo namenjena sličnim površinama, kako ne bi ostali tragovi drugih površina.

Kada je u pitanju izbor sredstava, možete koristiti bilo koje sredstvo namenjeno čišćenju ekrana, ali ga nemojte nanositi direktno na uređaje. Nanesite sredstvo na krpu, a zatim očistite ekrane. Kao završni savet, navodi se da izbegavate čišćenje u krugovima, kako ne biste dobili crte.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Berlin se bez zida vraća u DDR – Za samce samo mali stan

My home

Od 2024. godine u Berlinu stupa na snagu novi zakon o najmu stanova, koji je berlinski Senat nedavno usvojio. Prema novom pravilu samci će moći da iznajme samo jednosoban stan, a parovi dvosoban.

Pre skoro dve nedelje berlinski Senat je najavio projekat za borbu protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu. Strogi propisi na tržištu stanova trebalo bi da u budućnosti obezbede više stambenog prostora i pristupačne cene najma u Berlinu. Ali plan je izazvao nerazumevanje među stanarima, objavio je Fenix magazin.

Uprkos svim kritikama, projekat je sada i zvanično prihvaćen. Samci u Berlinu će u budućnosti imoći da se useljavaju samo u male jednosobne stanove. Samo parovi s decom će smeti da iznajmljuju ​​stanove s više soba.

– Pri najmu i prenajamu obezbeđuje se odgovarajuća srazmera veličine domaćinstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio – piše u sporazumu o saradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

Nejasne smernice

Na pitanje nemačkog lista „B.Z.-a“ šta tačno znači „odgovarajuća srazmera“, gradska uprava za zgrade je odgovorila da će se u velike stanove useliti porodice, a mali stanovi će biti rezervisani za samce.

Međutim, šta je tačno veliki a šta mali stan, nije navedeno.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu