Connect with us

Crna Gora

Jakov Milatović: „Priznanje tzv. Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji – završene stvari“

Photo: Unsplash

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da su priznanje tzv. Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji, kao deo zajedničke politike EU – završene stvari.

Milatović je za RTV Slovenija, na pitanje da prokomentariše odnos Crne Gore prema Srbiji i Rusiji i uticaj Srpske pravoslavne crkve, rekao da je bivši predsednik Milo Đukanović doneo pitanje crkve u svakodnevnu politiku i da je ono stavljeno ad akta, saopšteno je iz pres službe Milatovića.

Prema njegovom mišljenju, sada i političari u Crnoj Gori imaju fokus na temama koje su od suštinske važnosti za građane, a to su ekonomski i životni standard, vladavina prava i evropske integracije.

„Dok su nas delili i stavljali fokus na te podele, ono što se dešavalo je da se jedan mali krug ljudi povezan sa prethodnom vladajućom strukturom snažno obogatio, stalno plašeći narod i promovišući različite neistine o ovakvom ili onakvom uticaju u Crnoj Gori, i upravo toliko dugo opstajao na vlasti“, kazao je Milatović.

Izrazio je nadu da će Crna Gora, uz pomoć svojih strateških partnera, postati punopravna članica Evropske Unije u narednih 4-5 godina.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu