Connect with us

Crna Gora

Jakov Milatović: „Crna Gora podržava dijalog Beograda i Prištine“

Photo: Unsplash

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je izjavio da je Crna Gora posvećena dijalogu i tome da se sve zemlje u susedstvu „vrate dijalogu“, i da „na taj način kao stabilan region idemo napred“.

„U tom smislu podržavamo dijalog Beograda i Prištine i nadamo se deeskalaciji tenzija koje smo videli. Pozicija Crne Gore je jasna: podržavamo dijalog i to je bila tema Samita“ Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojem je bio domaćin.

„Stabilan region koji je deo EU je jedina zajednička budućnost“, kazao je je Milatović na pitanje o reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ideju Crne Gore da bude posrednica u dijalogu Beograda i Prištine.

Milatović je kazao da će Crna Gora nastaviti konstruktivnu ulogu u svim regionalnim inicijativama.

Podsetio je da je Samitom završeno predsedavanje Crne Gore jednom od najvažnijih regionalnih inicijativa – procesom saradnje Jugoistočne Evrope. Po njegovim rečima, odziv visokih zvaničnika među kojima su predsednici država i vlada i ministri potvrda je uspeha crnogorskog predsedavanja.

Predsednik je ocenio da je usvojena zajednička deklaracija tog skupa „dobar podstrek prijateljima iz Skoplja, koji preuzimaju predsedavanje tom inicijativom.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu