Povežite se sa nama

Kultura

Izložba „Život na Zemlji“ u ULUS-u

Objavljeno

on

Foto: Promo (ULUS)

Izložbu „Život na Zemlji“ Bogdana Pavlovića publika će moći da vidi od 20. maja u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj u Beogradu.

Umesto svečanog otvaranja planirani su susreti sa umetnikom 22. i 23. maja od 16 do 20 sati, najavili su organizatori.

Umetnik širokog polja interesovanja Bogdan Pavlović dobro je poznat beogradskoj publici, iako već dugo živi u Parizu. U galeriji Udruženja predstavlja svoj sedmogodišnji opus koji je podeljen u tri jasno definisane celine koje prate prostorni identitet Galerije ULUS.

Izložene serije radova se prožimaju, a često i dopunjavaju. Međusobno bliskim čini ih specifičan, eksperimentalan odnos prema materiji i korišćenim materijalima, kao i ekspresivnost gesta, dok su scene i atmosfera iz svakodnevnog života njihova zajednička tematska okosnica, navodi se u najavi izložbe.

– Izložba ima multimedijalni karakter i sačinjavaju je fotografije, iscrtani atlasi, kolažirane geografske mape, slike na crnom itisonu, video zapisi. Specifičnu vrstu tankog crnog itisona koristim kao podlogu već više godina. Polazište za slike na njemu sam tražio u crvenom osvetljenju foto-laboratorija u kojima pod dejstvom razvijača nastaju analogne fotografske slike. Tragao sam za trenutkom stvaranja slike pod okriljem tog nemog osvetljenja kako bi prikazane scene poprimile nadrealan i dramatičan karakter. U tome mi je pomogla sama materija itisona kao sirova, i potpuno mat crna površina koja u skoro u potpunosti apsorbuje svetlost a koja, opet, aktivno učestvuje u građenju slike – rekao je Pavlović.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu