Connect with us

Kultura

Izložba „Sun“ u Kuli Cetinjskoj

Foto: Promo

Izložba „Sun” posvećena klimatskoj krizi biće otvorena danas u 19 sati, u Kuli Cetinjskoj. Cilj postavke je podizanje svesti o ekološkoj i klimatskoj krizi.

Izložbu čine radovi više od deset izlagača među kojima su afirmisani umetnici poput Ivana Kočića, ali i aspirativni mladi i studenti.

Danas će biti održana i konferencija za novinare na kojoj će govoriti Nina Marić iz „Sun inicijative”, Mina Mirić koordinatorka projekta “Na mladima klima ostaje” i Natalija Stanković ispred „WWF Adria”.

Inicijativu SUN čine troje mladih iz Beograda nastala u okviru WWF-ovog programa „Na mladima klima ostaje”, sa ciljem da kroz umetnost kao jedan od najjačih pokretača emocija skrene pažnja na problem klimatske krize i stvori lična povezanost sa istim kod posetilaca koji će pre svega doći da uživaju u domaćoj umetničkoj sceni.

„Na mladima klima ostaje” je projekat koji u Srbiji sprovodi WWF sa ciljem osnaživanja mladih od 15-24 godine, koji žele da pokrenu inicijative protiv klimatskih promena.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu