Povežite se sa nama

Kultura

Izložba „Prelaz“ u Likovnoj galeriji Kolarca

Objavljeno

on

Sreća / Foto: Promo

Izložba „Prelaz“ Daniele Fulgosi biće otvorena danas u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine i trajaće do 17.jula.

U najnovijoj seriji radova Daniela Fulgosi predstavlja nam se nizom crteža/kolaža prepoznatljivih likovnih kvaliteta i intelektualnih iskaza. Svi tehnološko medijski kvaliteti njenog rada su prisutni, pažljivo i čvrsto izgrađeni i strukturirani, a emocionalno intelektualni pristup direktnih poruka i asocijacija, kao uvek razgovetan i artikulisan.

Ono što je posebna karakteristika izloženih radova je zgušnjavanje kompozicije, zasićenje faktura i prostora.

Izložba će biti otvorena do 17. jula 2021. radnim danima od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 16 časova.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Nick Cave najavio nove memoare i predstavio singl „Earthlings“

Objavljeno

on

Nick Cave / Foto: Gosha Rubchinkiy

Nick Cave, prvi hedlajner EXIT festivala 2022, najavio je za jesen sledeće godine svoje nove memoare pod nazivom „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj).

Cave je prošle nedelje predstavio singl „Earthlings“, do sada neobjavljenu pesmu iz perioda albuma „Ghosteen“, koja će se naći na albumu „B-Sides & Rarities Part II“ najavljenom za 22. oktobar ove godine.

Memoari „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj) obuhvatiće više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Observera, Seana O’Hagana, a u fokusu će biti period posle smrti Caveovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije.

U sinopsisu memoara navodi se da je u pitanju promišljena knjiga o Caveovom unutrašnjem životu, meditacija o velikim idejama, uključujući teme kao što su vera, umetnost, muzika, tuga i još mnogo toga.

Prema rečima novinara O’Hagana, pred čitaocima će se naći intimni i često iznenađujući razgovori, u kojima Cave iskreno govori o svom životu, muzici i dramatičnoj transformaciji izazvanoj ličnom tragedijom.

Nakon singla „Vortex“, Nick Cave & The Bad Seeds su prošle nedelje objavili pesmu „Earthlings“, iz perioda albuma „Ghosteen“, do sada nikada predstavljenu javnosti, a koja će se takođe naći na njihovom novom albumu „B-Sides & Rarities Part II” najavljenom za 22. oktobar ove godine.

Album „B-Sides & Rarities Part II” donosi 27 retkih i neobjavljenih pesama iz razdoblja od 2007. do 2020, a kompilaciju su napravili Cave i Warren Ellis, 16 godina nakon prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije. Cave je pesmu „Earthlings“ nazvao prelepom pesmom koja je naprosto pobegla, karikom koja nedostaje, a koja čvrsto povezuje „Ghosteen“.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu