Connect with us

Izložbe

Izložba „Oslobađanje forme“ u Novom Sadu

Foto: Pixabay

Izložba Dragana Predojevića pod nazivom “Oslobađanje forme” otvorena je u galeriji “G spot” u Novom Sadu.

Predojević u svojoj umetničkoj praksi istražuje mogućnosti transfera iz 2D u 3D, ispitujući procesualnost ovog prenosa u materijalnoj formi.

Radovi predstavljeni na izložbi „Oslobađanje forme“ mogu se podeliti na četiri sukcesivne celine, u smislu da svaka sledeća proizilazi iz celine koja joj prethodi: crteži, skice-grafike, skice-sitna plastika i skulpture.

Dragan Predojević rodio se u Novom Sadu gde je i diplomirao na Akademiji umetnosti na katedri za vajanje.

Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 2004. godine, a od 2001. do 2005. godine radio je kao saradnik u nastavi na katedri za Nove likovne medije na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, predmet Likovni elementi.

Interesovanje njegovih istraživanja su odnosi organskih i neorganskih formi u gestualnom crtežu i skulpturi, bavi se snimanjem kratkih formi, video produkcijom i animacijom.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu