Connect with us

Kultura

Izložba „Organizam kao kreacija“ u Fabrici

Foto: Promo

Izložba studentkinje novosadske Akademije umetnosti Milane Pilipović „Organizam kao kreacija“ biće otvorena u ponedeljak 12. juna u 19 časova u galeriji SKCNS Fabrike.

Postavka će moći da se pogleda do 20. juna svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

Milana Pilipović je rođena 2000. godine u Subotici, a nakon uspešnog završetka srednje medicinske škole, odlučila je da nastavi obrazovanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je upisala studije slikarstva.

Iako joj je osnovna tehnika slikanje, njena umetnička radoznalost često je usmerena ka istraživanju drugih medija. U poslednje vreme, posebnu inspiraciju pronalazi u oblasti mešovitih medija, gde kreira taktičke objekte koristeći različite materijale.

Njen umetnički fokus ističe se kroz kolorit i formu, pri čemu je duboko nadahnuta biološkim materijalima, mikroorganizmima i različitim organskim oblicima iz prirode. Među materijalima koje koristi u svojim radovima su akrilne boje, različiti tipovi silikona, lepkovi, perle, lakovi, kao i čarobni prahovi hromatskog spektra. Njeni stvaralački poduhvati teže ka stvaranju izuzetnih vizuelnih doživljaja, prožetih iznenađujućim teksturama i bogatim slojevima značenja. Njena umetnost odiše elegancijom i profinjenošću, dok istovremeno ističe snažnu povezanost sa živim svetom i njegovim beskrajnim izvorima nadahnuća.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Elektronski duo HVOB donosi live act koji se ne propušta

HVOB / Foto: Andreas Jakwerth

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada.

Ulaznice za koncert HVOB dostupne su na Tickets.rs i prodavaće se po ceni od 2.090 dinara do 25. septembra, kada će regularna cena ulaznice iznositi 2.490 dinara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu