Connect with us

Izložbe

Izložba „Obećani prostori“ u DOB

Foto: Promo

Izložba „Obećani prostori“ Ivana Markovića biće otvorena 13. decembra u 19 sati u Galeriji Doma omladine Beograda.

Višemedijska instalacija “Obećani Prostori” predstavlja vizuelno istraživanje elemenata i tragova drastičnih transformacija gradskih i prirodnih sredina, koje nastaju pri izgradnji velikih, luksuznih arhitektonskih kompleksa. Širom bilborda i dugačkih ograda gradilišta, na fotorealističnim digitalnim slikama, ozidana elitna naselja reklamiraju se kao privatna utopija i ideal porodičnog doma.

Ovakvi investitorski projekti predstavljaju prostorno otelotvorenje društveno-ekonomske segregacije i skoro uvek su izvan dometa ljudi koji ih izgrađuju. Radnici materijalizuju render, izgrađuju iluziju koja nije njima namenjena. “Obećani prostori” izoluje prostorne i vremenske fragmente procesa nastajanja ovakve arhitekture, počev od brisanih prostora, preko idiličnih simulacija prostora do njihove realizacije, koja nikad u potpunosti ne odgovara obećanoj slici.

Izložba će biti otvorena do 25. decembra.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Ljubav prkosi vremenu“

Foto: Promo

U prostoru Pedagoškog muzeja juče je otvoriena izložba slika pod nazivom „Ljubav prkosi vremenu“.

Izložba je inspirisana pričama članova porodica nestalih u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, koju je pripedio Crveni krst Beograd u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta.

Predsednik Crvenog krsta Beograd Milan Mirković rekao je da je na izložbi predstavljeno 15 priča, odnosno 15 sudbina koje postaju tačke i koordinate „na kojima možemo da slavimo život i sećanje na one koje još tražimo“, u vreme kada i nakon života ljudima može da bude uskraćena „najnormalnija stvar“, a to je mesto večnog počinka.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu