Povežite se sa nama

Kultura

Izložba Mindscapes od sutra na Kolarcu

Objavljeno

on

FOTO: Promo / Kolarčeva Zadužbina

Izložba „Mindscapes“ Marije Anđelković biće otvorena od 16.marta do 3.aprila u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

Kako navodi autorka kataloškog teksta Jelena Petrović, ova izložba je vizuelno istraživanje i eksperimentisanje sa razvojem medija grafike kroz istoriju i različite nivoe sofisticiranosti tehnike litografije.

Postavka u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine predstavlja u svojoj celosti i posvećenost autorke neprekidnom istraživanju površine papira, beskonačnih vrednosti tonova boja i prizoru jednom viđenog, a iznova interpretiranog kroz seriju izloženih litografija.

Marija Anđelković osnovne i master studije završila je na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, gde je 2019. godine odbranila doktorski umetnički projekat. Studirala je na Jan Matejko akademiji likovnih umetnosti u Krakovu, Poljska.

Realizovala je šest samostalnih izložbi i učestvovala u velikom broju kolektivnih izložbi, umetničkih projekata i grafičkih radionica u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je nagrade za grafiku Drugog međunarodnog bijenala grafike u Bukureštu, Rumunija 2016, nagrade FLU za grafiku Boško Karanović 2012. i nagrade za večernji akt 2009.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu