Povežite se sa nama

Kultura

Izložba „Lestvice“ Gorana Delića na Kolarcu

Objavljeno

on

Lestvice / Foto: Promo

Izložba „Lestvice“ Gorana Delića biće otvorena od 18.maja do 5. juna u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

LESTVICE – STEPENICE – PREDSTAVLJANJE  – PRIKAZIVANJE  – OTKRIVANJE-SKRIVANJE  – USPINJANJE – PADANJE – NIZ – ACCESSORIES – TRANS 21

Postavka (ambijentalna instalacija) bi predstavljala NIZ (i bukvalno) koso postavljenih objekata koji se uzdižu od poda, skoro do plafona. Istinito i lažno uzdizanje ( i posrnuće), duhovno i materijalno.

Predstavlja materijalizaciju (umetnički generisane simbole) razmišljanja o manifestacijama ljudske prirode i karaktera, ili skrivanju istih. O pojavama u procesu traženja sopstvenog identiteta, svojih životnih pozicija i njihovih pokazivanja. Tranzicijama i migracijama. Fundusu stvari koje nas čine,  one koje nas predstavljaju, a biramo ih ili nas prosto prate.

Maskiranja i razotkrivanja. Oblačenja i svlačenja. Moći i nemoći. Svesnog i nesvesnog.

Asociraju na propratne materijalne stvari i simbole pojava i aktivnosti koje nas od rođenja određuju  u društvenom  kontekstu.  Poreklo, odrastanje, obrazovanje, posao, druženja, zaljubljivanja, ljubavi, putovanja, verovanja, ispovedanja, proslave, tugovanja, odeća koju nosimo, ljubimci koje i kakve biramo, nameštaj kakav kupujemo, mediji koje pratimo, deca koju imamo ili nemamo, kako ih podižemo, vaspitavamo, usmeravamo, ..

Izložba će biti otvorena do 5. juna 2021. radnim danima od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 16 časova.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu