Povežite se sa nama

Beograd

Izložba „Između nas“ u Kolarčevoj zadužbini

Objavljeno

on

Foto: Promo

Izložba „Između nas“ Milice Simonović biće otvorena u utorak 27.aprila u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

Izložba „Između nas“ je na neki način nastavak istraživanja Milice Simonović započetog u „Paralelama“ prošle godine.  Ovo je druga izložba u nizu vezana za početak njenog doktorskog umetničkog istraživanja na temu „Vrh i planine“. Iako se fokus pomerio isključivo na pejzaž, planinu, prisustvo umetnice se oseća u svakom radu.

Pejzaž u novim radovima Milice Simonović je istovremeno veličanstven i zastrašujući. Koliko nas privlači svojom belinom, čistotom, svedenošću forme i minimaliznom, toliko nam zvuk pucanja leda pod nogama, škriputanje smrznutog snega i zaslepljujuća svetlucava svetlost uteruje strah u kosti i ostavlja nas bez daha.

Milica Simonović rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. godine u klasi profesorke Darije Kačič. Magistrirala je 2006. godine kod profesora Mrđana Bajića. Doktorske umetničke studije upisala je 2019. na istom fakultetu. Njen likovni izraz prate različiti mediji: crtež, slikarstvo, fotografija, i video instalacije. Izlagala je jedanaest puta samostalno i preko trideset puta na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Srbija, Nemačka, Japan, SAD, Austrija, Finska, Grčka, Brazil).

Dobitnica je nagrade za osobenu kreativnu inovaciju, iz Fonda Miloš Bajić, slikar i profesor i nagrade za crtež Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Boravila je na više rezident programa u inostrаnstvu. Živi i radi na relaciji Beograd i negde.

Zvaničnog otvaranja neće biti zbog epidemiološke situacije, ali će umetnica biti prisutna u Likovnoj galeriji između 18 i 20 sati.

Izložba će biti otvorena do 15. maja 2021. radnim danima od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 16 sati.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Beograd

Na Trgu Republike biće postavljen „šourum“ budućeg metroa

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Unutrašnjost metroa, linije, stanice, odnosno sve ono što će postojati od 2028. godine u glavnom gradu Srbije, građani će moći da vide u „šourumu“ na Trgu Republike nakon 15. septembra, tačnije nakon što budu objavljeni rezultati glasanja za dizajn vagona.

„Svetlost, snaga, sloboda i sigurnost“ predstavljaju četiri dizajna vagona budućeg metroa – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Prva podsećajući da će građani moći da glasaju za rešenje koje im se najviše dopada posredstvom zvaničnog sajta Grada Beograda.

Vesić je ponovio da će glasanje trajati tačno 60 dana, a 15. septembra će biti objavljen dizajn vagona koji su izabrali građani.

Zamenik gradonačelnika je najavio i dalje širenje trase BG voza, ali i tramvajskih deonica za još pedesetak kilometara, što znači da je akcenat na nezavisnom, šinskom sistemu koji će umnogome smanjiti gužve jer je trenutno osnovni sistem javnog prevoza autobuski podsistem.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu