Connect with us

Aktuelno

Izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju OŠ Vladislav Ribnikar

Pixabay

Gradski menadžer Miroslav Čučković kaže za RTS da je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju OŠ Vladislav Ribnikar.

Jedan od zahteva roditelja dece iz OŠ Vladislav Ribnikar, gde je učenik sedmog razreda ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, bio je i da se škola rekonstruiše.

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je u Beogradskoj hronici da će Grad izaći u susret svim zahtevima koje bude postavila Radna grupa Vlade Srbije.

– Formirana je Radna grupa Vlade Srbije, u kojoj su nadležna ministarstva i Savet roditelja i predstavnici rukovodstva škole. Mi ćemo kao Grad izaći u susret svim onim zahtevima koje oni budu i postavili pred nas – istakao je Čučković.

Pre sedam dana su dobili, dodaje, zahtev da se obnovi građevinska dozvola za totalnu rekonstrukciju škole.

Podseća da je škola i pre tragedije bila na spisku za obnovu, uz gimnaziju Sveti Sava, koja je u komšiluku.

Za površinu objekta od 9.000 kvadrata napravljena je, navodi, nova procena cene obnove, koja iznosi oko 750 miliona dinara.

– Videćemo kako i na koji način će odluka Radne grupe Vlade biti za sámo tehničko sprovođenje obnove škole – dodaje Čučković.

Gradski menadžer je potvrdio da su izdali građevinsku dozvolu za obnovu škole. „Što se tiče nas, mi ćemo biti spremni iste sekunde kada bude Radna grupa donela strategiju obnove škole, da pristupimo tome“, istakao je Čučković.

– Specifična situacija u Ribnikaru nalaže da sačekamo zajedničku odluku Radne grupe i roditelja, pa ćemo pristupiti onako kako oni žele uređenje tog prostora – zaključio je Čučković.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Vozio auto-putem u suprotnom smeru, bez dozvole: Crnogorcu (19) oduzet automobil

pol
MUP

Devetanestogodišnji državljanin Crne Gore isključen je sinoć iz saobraćaja nakon što se isto veče oko 22 časa, na prilaznom kolovozu auto-puta Beograd-Niš, na teritoriji Zvezdare, kretao automobilom u zabranjenom smeru.

Kontrolom je utvrđeno da vozač nema vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju vozila.

On je istog dana u prepodnevnim satima, u Novom Beogradu, takođe isključen iz saobraćaja i sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 120.000 dinara.

Devetnaestogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije, dok je vozilo kojim je upravljao privremeno oduzeto radi vršenja provera.

Nakon isteka mera zadržavanja on je priveden sudiji Prekršajnog suda u Beogradu koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu