Connect with us

Politika

Ivica Dačić: „Važno je da s visokim američkim zvaničnicima razgovaramo o Kosovu“

Photo: Unsplash

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je tokom posete SAD da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno bili u Beogradu, o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji.

„Dogovorili smo se da se prvo sretnemo viši politički savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole i ja, a onda i sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, kao i s predstavicima srpskog Kokusa čiji se pojedini predstavnici nalaze u Kongresu“, rekao je on.

Prvi potpredsednik Vlade je u Vašingtonu, gde će prisustvovati „Molitvenom doručku“, izjavio da je to dobra prilika da se organizuje niz drugih bilateralnih susreta, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova.

„Mislim da je važno s njima razgovarati i upoznati ih sa situacijom u regionu, jer se njihove političke ocene baziraju na nekim predrasudama koje se zasnivaju na lažnim činjenicama koje su bile u javnosti još pre desetak, dvadeset ili trideset godina“, dodao je šef srpske diplomatije.

Dačić je rekao da će imati sastanke i s jevrejskim organizacijama koje su bitne na međunarodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima Demokratske i Republikanske stranke u SAD, a najavio je i prijem u Ambasadi Srbije u Vašingtonu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Prvi test sporazuma iz Ohrida učešće Srpske liste na izborima 23. aprila

Photo: Unsplash

Prvi test sporazuma iz Ohrida, a to je da li će se Srpska lista registrovati za kosovske izbore 23. aprila, rečeno je na panelu „Ništa između-EU predlog za normalizaciji odnosa Srbije i Kosova“.

Ako toga nema, nema ni sporazuma, ocenio je koordinator Radne grupe nacinalnog konventa za Evropsku uniju (NKEU) za poglavlje 35 Dragiša Mijačić.

Sa njegovim stavom saglasna je i Jovana Radosavljević iz Nove društvene inicijative, koja dodaje da je danas ključni dan.

Ako se Srpska lista, koja je rekla da neće učestvovati na izborima, ne registruje – ne možemo očekivati da se izbori uopste održe na severu Kosova, rečeno je na panelu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu