Connect with us

Politika

Ivica Dačić: „Važno je da s visokim američkim zvaničnicima razgovaramo o Kosovu“

Photo: Unsplash

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je tokom posete SAD da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno bili u Beogradu, o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji.

„Dogovorili smo se da se prvo sretnemo viši politički savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole i ja, a onda i sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, kao i s predstavicima srpskog Kokusa čiji se pojedini predstavnici nalaze u Kongresu“, rekao je on.

Prvi potpredsednik Vlade je u Vašingtonu, gde će prisustvovati „Molitvenom doručku“, izjavio da je to dobra prilika da se organizuje niz drugih bilateralnih susreta, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova.

„Mislim da je važno s njima razgovarati i upoznati ih sa situacijom u regionu, jer se njihove političke ocene baziraju na nekim predrasudama koje se zasnivaju na lažnim činjenicama koje su bile u javnosti još pre desetak, dvadeset ili trideset godina“, dodao je šef srpske diplomatije.

Dačić je rekao da će imati sastanke i s jevrejskim organizacijama koje su bitne na međunarodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima Demokratske i Republikanske stranke u SAD, a najavio je i prijem u Ambasadi Srbije u Vašingtonu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Vladimir Bilčik: „Od dolaska Kurtija na vlast pregovori ne idu u pravcu pronalaženja rešenja“

Photo: Unsplash

Kako prenosi portal Kosovo online, Bilčik je naveo da treba pažljivo sagledati situaciju i u Beogradu i u Prištini.

„Nažalost, dolaskom Aljbina Kurtija na vlast (na Kosovu) sa pregovorima se zaista odugovlači i oni ne idu u pravcu pronalaženja rešenja – i to govorim kao neko ko je veoma otvoren za kritiku srpske strane“, rekao je Bilčik.

On je nedavnu pucnjavu na severu Kosova ocenio kao „apsolutno neprihvatljivu“.

„Ovo je zaista izuzetno opasna situacija koja ukazuje da bi stvari zaista mogle da izmaknu kontroli. Važno je da dođe do deeskalacije, da postoji puna istraga”, kazao je Bilčik dodajući da je članstvo u EU “šargarepa” za obe strane u dijalogu.

Ako dijalog ne krene dalje, kako je naveo, „videćemo više sukoba, više nacionalizma, više povlačenja iz sveta“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu